İnşaat Temel Kazı Çalışmalarında İnsan Kemikleri Bulundu

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Ayvanat Mahallesinde yapılacak olan çok katlı bir binanın temel kazı çalışmaları sırasında kepçenin kazı yaptığı sırada ....

İnşaat Temel Kazı Çalışmalarında İnsan Kemikleri Bulundu
     Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Ayvanat Mahallesinde yapılacak olan çok katlı bir binanın temel kazı çalışmaları sırasında kepçenin kazı yaptığı sırada çok sayıda kemik ve kafatasına rastlaması sonucu inşaat çalışanları durumu polise bildirdi.
 
     Polis ekipleri inşaatın çalışmalarını durdurarak savcılıkça olay yerinde yapılan incelemelerin ardından kazıda çıkan insan kemiği ve kafatası olduğu iddia edilen kemikler incelenmek üzere savcılığa götürüldü.

     Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçe Başkanı İbrahim Ayyıldız ile yönetim kurulu üyeleri kemiklerin bulunduğu inşaat alanında inceleme yaptı. İncelemelerin ardından Gazetecilere açıklama yapan İlçe Başkanı Ayyıldız ''1990 yıllarında Siverek'te insanlar kayıp oldu. Şanlıurfa İnsan Hakları Derneği Başkanı Cemal Babaoğlu ile gelip inceleme yaparak savcılığa dilekçe verdik. Kayıp insanların yakınlarından DNA örneği alınarak bulunan kemiklerle karşılaştırma yapılacak böylelikle kemiklerin ne zaman gömülü olduğunun tespiti de mümkün olacak. Savcılığın inceleme çalışmaları devam ediyor. Parti olarak bizde takip edeceğiz İnsan Hakları Derneği bugün konuyla ilgili basın açıklaması yapacak'' dedi.


Haber: Lütfü Yalgı
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER