İstanbul'dan Siverek'e Kardeşlik Köprüsü

23 Nisan Çocuk bayramı vesilesiyle "Bir hediyem var" kampanyası kapsamında çocuklara hediyeler verildi....

İstanbul'dan Siverek'e Kardeşlik Köprüsü
İstanbul Maltepe ilçesi Küçükyalı ECA Elginkan İlköğretim okulu Şanlıurfa'nın Siverek İlçesine bağlı Karacadağ İlköğretim okulunu Kardeş okul seçerek kardeşlik köprüsü kurdular.

       Yaklaşık 3 ay önce başlatılan kardeş okul projesi kapsamında Maltepe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan ile Hasan Dal'ın girişimleriyle iki okul arasında kurulan iletişimin ardından kardeş okul çalışmaları başlatılmıştı.
      Kardeş okul projesi kapsamında Küçükyalı ECA Elginkan İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Hıdır Aydemir, Okul Aile Birliği Dilek Çakır, öğretmen ve öğrencileriyle birlikte Kardeş okul seçtikleri Karacadağ ilköğretim okuluna gelerek öğrencilere çeşitli hediyeler armağan ettiler.
Öğrenciler İstanbul'dan getirdikleri hediyeleri kendi elleriyle öğrencilere dağıtarak kardeşlik köprüsünün ilk adımlarını atarak kardeşleriyle hatıra fotoğrafı çektirdiler.

    Hediyelerin dağıtımından sonra konuyla ilgili açıklama yapan Küçükyalı ECA Elginkan İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Hıdır Aydemir şunları kaydetti. "Bizler Okul Müdürümüz Süreyya Yapalıal tarafından Siverek'e geldik. Yaklaşık 3 ay önce iki okul arasında gelişen iletişimin sayesinde Bizler İstanbul'dan gelerek Karacadağ okuluyla kardeş okul olduk, bu projeyi gerçekleştirmemizin birçok nedeni var, birincisi kültürel olarak hem biz sizin bölgenizi tanıyalım, hem de sizler İstanbul'a gelerek şehir hayatını tanıyın diye yaptık, kültürler arası kaynaşma için yapıyoruz, bir gönül köprüsü kurmak amacıyla yapıyoruz, birbirlerimizi daha iyi tanıyalım diye yapıyoruz, bizler İstanbul'dan geldik bu coğrafya bize anlatılsaydı, bize yazılsaydı, siz kitaplardan okumuş olsaydık, bu kadar şeyi ne aklımızda tutardık ne zihnimizde canlandırabilirdi, nede bu kadar mutlu olabilirdik, büyüklerinizin bizlere gösterdiği konukseverliklerinden dolayı kendilerine çok çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra bilin ki, İstanbul'da bir kardeş okulunuz var, bizler birbirlerimizi tanıyarak sevgiyi barışı ve kardeşliği umarım bu ülkeye bir nebzede olsa katkı sunacağız, bu sayede 23 Nisan çocuk bayramı vesilesiyle "Bir hediyem var kampanyası" kapsamında kırtasiye, oyuncak ve giysi malzemelerini toplayarak sizlere hediye olarak getirdik, inşallah bugünden sonra iki kardeş okul birbirimize kenetlenerek kardeşliğimizi sonsuza kadar sürdüreceğiz" 

      Karacadağ İlköğretim Okulu Müdürü M. Ali Kaya yaptığı konuşmada ise, "Kardeş okul projesi kapsamında köy okulumuzu ziyaret ederek çocuklarımıza hediyeler armağan eden arkadaşlarımızın yanı sıra bu projenin başından beri gerçekleşmesi adına emek harcayan tüm yetkililere ve herkese çok teşekkür ediyorum"  dedi. 
       İstanbul'dan gelen heyet ve öğrenciler İlçe Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığını ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdiler.
Ardından Siverek'in tarihi mekânlarını gezerek sıra gecesine katıldı. Kardeş okul projesi kapsamında 23 Nisan etkinliklerine katılarak 2 günlük gezinin ardından İstanbul'a hareket edecekleri belirtildi.


Haber Merkezi
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER