İyilik Sensin Platformu ve İnfak Der’den bir anne ve 2 çocuğuna yardım eli uzattı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kocası tarafından terk edilen ve bodrum katında yaşamak zorunda kalan anne ve çocuklarının yardımına İyilik Sensin Platformu ve İnfak Derneği yetişti.

İyilik Sensin Platformu ve İnfak Der’den bir anne ve 2 çocuğuna yardım eli uzattı

Bir yıldır şiddetli geçimsizlik nedeniyle kocası tarafından terk edilen ve 2 çocuğuyla yaşam mücadelesi veren bir annenin imdadına Siverek’te yardım faaliyetleri yapan İyilik Sensin Platformu ile merkezi Şanlıurfa’da bulunan İnfak Derneği yetişti.

Bir yıldır bir apartmanın bodrum katında, komşularının desteğiyle ayakta kalmaya çalışan anne ve 2 çocuğunu yeni bir eve taşıyan gönüllüler, evi döşeyerek, beyaz eşya ve mutfak araç gereçlerini temin etti. Düzenli gıda yardımında da bulunan aile, hayırseverler sayesinde rahat bir nefes aldı.

Yaptıkları çalışma ve yardım ile ilgili açıklamada bulunan İyilik Sensin Platformu Koordinatörü Mevlüt Bayraktar,” İyilik Sensin Platformu olarak Siverek merkez başta olmak üzere imkânlarımız üçlüsünde ihtiyaç sahibi ailelerimize bağışçılarımızın yardımlarını ulaştırıyoruz. Bize gelen ihbarları İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü koordinasyonunda bizzat ekiplerimizce gidiyor evlerinde inceliyoruz, inceleme sonrasında bu ailelerimizin gerçekten ihtiyaç sahibi olduklarını tespitimizden sonra yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Bu ailemizi de gelen yardım çağrısı üzerine bulduk. İncelemeye gittiğimizde soğuk bir bodrum katında birkaç eski halı üzerinde yaşam mücadelesi veren anne ve çocuklarını tespit ettik, hemen ilk olarak gıda ve nakit desteğinde bulunduktan sonra, bir hayırsever abimizin tahsis ettiği bir eve taşıdık. Evi halı ve gerekli eşyalarla da döşedik, merkezi Şanlıurfa’da bulunan İnfak Derneği de sağ olsun ablamızın beyaz eşya ve mutfak araç gereçleri ile yatak, battaniye gibi eşyalar getirerek yardımda bulundu. Bu yardım çalışmasında bizi yalnız bırakmayan İnfak Der Başkanı Mehmet Ali Parlak ve yönetim kurulu üyesi Serdar Gökmen abilerimize ve tüm gönüllü bağışçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi

Yapılan yardımla ilgili açıklamada bulunan İnfak Der Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Gökman,” Bir kardeşimizin eşyasını ablamıza getirdik, Bir kardeşimize aldığımız eşyaları kendisine ulaştırmadan rahmete gittiği için, bu eşyaları kullanamadı, bizde aldığımız bu eşyaları ablamıza getirdik, inşallah ablamız huzur içerisinde bu eşyaları kullanır. Bu eşyalar içerisinde buzdolabı, bulaşık makinesi, mutfak araç gereçleri, demliğinden tabağına kadar, minderler, yataklar, ütü ve masasına kadar gerekli olan her şeyi temin ettik. Rabbim yardımcısı olsun, ablamız tek başına 2 çocuğuyla yaşıyor, daha önce İyilik Sensin Platformu olarak Mevlüt Bayraktar bu ablamızın tespitini yapmıştı, gerekli yardımları da yapmıştı. Allah ablamızın yar ve yardımcısı olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2022, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER