Kızılay Kan Bağış Tır'ına Yoğun İlgi

Kızılay Kan Bağış Tır'ı ilçenin Kanlıkuyu meydanında açtığı stantla bir hafta da iki kez kan bağışlarını toplamaya başladı.

Kızılay Kan Bağış Tır'ına Yoğun İlgi
Kızılay Kan bağış Tır'ı Sabahın erken saatlerinde Kanlıkuyu Meydanında konuşlanan Kan Toplama Tır'ı "Kan Acil Değil Sürekli İhtiyaçtır" parolası ile çalışmalarına başladı.

     Siverek Belediyesi anons sistemi ve kendi ses sistemleri ile vatandaşları kan vermeye davet edildi. Sabah saatlerinde olmasına rağmen vatandaşlar kan vermek için adeta yarıştılar.

     Başvuru yapılan kişilerden önce kan örneği alan görevliler kan değerlerini kontrol ederek kan vermeye sakıncası olup olmadığı tespit edildikten sonra kan vermeye müsait olan vatandaşlardan birer ünite kan alındı. Kızılay Kan Merkezinde Dr. Mehmet Uğurlu yaptığı açıklamada "Siverek'te 2 hafta içinde 2.standımızı açmış bulunuyoruz ve vatandaşlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Toplumumuz kan bağışı konusunda gayet bilinçli ve duyarlı davranıyor. Sabah olmasına rağmen 3 saat içinde 300 vatandaşımız kan vermek için müracaat etti. 2 Gün boyunca burada olacağız hedefimiz 500 vatandaşımızdan kan toplamak" dedi. 


Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER