Siverek Sivil İnisiyatifi 3..Toplantısını Gerçekleştirdi

Siverek'te bulunan STK, meslek kuruluşları, odalar ve Siyasi parti temsilcileri ile daha önce 2 kez toplantı düzenleyen oluşum

Siverek Sivil İnisiyatifi 3..Toplantısını Gerçekleştirdi
     Siverek'te bulunan STK, meslek kuruluşları, odalar ve Siyasi parti temsilcileri ile daha önce 2 kez toplantı düzenleyen oluşum 3. toplantısını Kürt Kültür Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.
 
     Önceki toplantılarında İnisiyatif Meslek Yüksek Okulu sorununu gündem maddesi olarak belirlemiş, bu yönde çalışmalar yürütmek için bir heyet oluşturmuştu. Dünkü gündem maddesinde heyetin çalışmaları hakkında üyelere detaylı bilgilendirme yapıldı. Ayrıca Sivil İnisiyatifin oluşum ve çalışma kuralları ortak metne dönüştürüldü ve bu metin üzerinde mutabakata varıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Sivil Der başkanı Muzaffer Bayram, görevlendirilen heyetin görüşmelerinin çok olumlu sonuçlar verdiğini, gittiğimiz her kurumdan destek alındığın, bu destekleri somut bir sonuca ulaştırmak istediklerini belirtti. Meslek Yüksekokulu konusunda somut gelişmelerin yakında olabileceğini söyleyen Bayram " Sivil İnisiyatifin çalışma ilkelerinin, oluşumunun bu toplantıda karara bağlanmış olması, metne dönüşmüş olması ve bu metinde mutabakat sağlanmış olması çok sevindirici bir gelişme. On beş gün sonra yapılacak toplantıyı daha geniş bir katılımla gerçekleştirmeyi ve ortak metni imza altına almayı düşünüyoruz. Bu birliktelik, bu hoşgörü ortamı, bu ortak aklı ortaya çıkarma çabası her şeyden önemlidir ve Siverek sorunlarının çözümünde kilit rol oynayacaktır." şeklinde konuştu. 

Haber: Lütfü Yalgı
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER