Misafir Kalem: Mahmut Çakır

Bu Yüzme Havuzunu Ben Siverek’e Yakıştırmadım

Misafir  Kalem: Mahmut Çakır

Sevgili Dostlar; bu gün tesadüfen Şirinkuyu mahallesinde  hummalı bir çalışmayla yapılan yüzme havuzu çalışmasına şahit oldum, hoşuma gitti.
Çalışmanın yapıldığı alana yanaştım, orda çalışan arkadaşlara merak etiklerimi bir kaç kişiye sordum hayrola önümüz kış bu hummalı çalışma niye?..

 

      Çalışanlardan öğrendim; hafta sonu sayın bakangeliyormuş yetiştirmek lazımmış! Eh hadi bakalım hayırlısı dedim, merak ettimhavuzu görmek için içeri girdi. Karşımda 12.5x25 ebadındaki bir havuzu.

 

     Havuzu görünceSiverek’e bu ebatta bir havuzu layık görenleri merak ettim, ben yakıştırmadım.

 

       Yaklaşık olarak230 bin nüfuslu bir ilçeye yapılan havuzun ebadına bakın çok komik. Bre… Kardeşimyapacaksanız Siverek’e yakışır bir şey yapın öyle çocuk havuzu gibi yüzmehavuzumu olur?

 

       Aynı ebat veaynı havuz Hilvan’da yapılıyor; düşünün 30 bin nüfuslu Hilvan ile 230 bin nüfusluSiverek’e aynı ebada havuz yapılıyor. Bunun takdir size bırakıyorum.

 

     Bundan yaklaşıkolarak 20 yıl önce Belediyemizin yaptığı devasa yüzme havuzundan da feyiz almadılarmı? Belediyenin yaptığı olimpik yüzme havuzun ebadı 25x50 buda demek oluyor ki;iki katı ve 20 sene önceki şartlara göre yapılmış.

 

      Belediyemizi bir kez daha kutluyorum... Beniüzen asıl konu; yaklaşık olarak 12 -13 dönümlük arazinin ortasında 312,5metrekarelik bir alanı havuz yapması. O kadar komik görünüyordu ki orya yapılanmasrafa acıdım doğrusu!

 

         Birileri bu yazımı okuyunca taraflı yazmışdiye düşüne bilir evet kardeşim taraflı yazdım. Ben doğruyu, iyiyi, yapanıntarafındayım. Kimse kusura bakmasın o devasa arsanın içine, o küçücük havuzuyapmaları benim aklıma geldiği gibi; Başkasının aklına da acaba şu soru gelmez misadece ak gençlik için mi yapılmış o havuz? Eh.. Eğer öyleyse hayırlı uğurluolsun güle güle yüzünler...

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER