Okul Dergisinde Çalışan Kadınlara Hakaret

Okul Dergisinde Çalışan Kadınlara Hakaret

Okul Dergisinde Çalışan Kadınlara Hakaret

ŞANLIURFA'nın Siverek Şehit Öğretmen Metin Gençdalortaokulunda aylık hazırlanan Kar tanesi adlı okul dergisinin aralık sayısındaTürkçe öğretmeni Ramazan Kutlu'nun yazdığı Kadın Hakkı isimli şiirde çalışankadınlara hakaret edildiğini iddia eden Eğitim Siverek Temsilciliği Şiiri yazanTürkçe öğretmenine dava açacaklarını belirtti. 



Konuyla ilgili bir basınaçıklaması düzenlendi. Yapılan açıklamada şöyle denildi. Okul dergisinde ifşaedilen Şiirin içeriğinde çalışan Kadınların alenen aşağılandığı, Şeref vehaysiyetlerinin tartışıldığı, fuhuşa sürüklendiğine dair ifadeler kalemealınmıştır. Çalışma yaşamının vazgeçilmez asli unsuru olan kadınların ve özeldeokuldaki kadın öğretmenlerin bu tarz ifadelerle tanımlanmış olması ve dergininöğrencilere yönelik olmasından hareketle öğrencinin gözünde nasıl bir kadınöğretmen niteliği yaratacağı aşikardır.Çalışan bütün kadınların suçun mağduru olduğundanhareketle Eğitim Sen olarak bu olayın takipçisi olacağız, dedi.


 Hafta içindecumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağını belirten sendikayetkilileri aynı zamanda ilçe milli eğitim müdürlüğüne de olayı intikalettireceklerini belitti.


Türkçe öğretmeninin derginin başka bir sayfasında ise öğrencive  okul idaresine hakaret ettiğibelirtildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER