Sağlık-Sen: Sağlıkta Şiddet Son Bulsun!

Sağlık-Sen Siverek temsilciliği geçtiğimiz gün Devlet hastanesinde özel güvenlikçiler ve hasta yakınları arasında çıkan arbede nedeni yazılı basın açıklaması yaparak olaya tepki gösterdi.

Sağlık-Sen: Sağlıkta Şiddet Son Bulsun!

Sağlık-Sen Siverek temsilciliği geçtiğimiz gün Devlet hastanesinde özel güvenlikçiler ve hasta yakınları arasında çıkan arbede nedeni yazılı basın açıklaması yaparak olaya tepki gösterdi.

Sağlık-Sen İlçe Başkanı Suat Kalkan yaptığı açıklamada "Sağlık çalışanları, büyük bir özveriyle halkımıza hizmet vermektedir. Yetersiz sayıyla, sağlık hizmetlerinin sunumunda bir devrim yapan ve sağlıkta dönüşümün mimarı olan sağlık çalışanlarımız şiddet olaylarına maruz kalması bizi derinden üzmektedir. Tükenmişlik sınırında hizmet veren, yoğun çalışma şartlarıyla mücadele eden sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması, hem bakanlığın hem de millet olarak bizlerin ortak sorumluluğudur. Türkiye el birliğiyle, sağlıkta şiddet ayıbından kurtulmalıdır.

    Şiddet uygulayan ya da şiddet uygulamaya meyilli kişilere, bireysel veya toplumsal tepkiler de şiddetin önlenmesinde önemli bir adım olacaktır. Sağlık çalışanlarına sahip çıkılması, hizmet kalitesinin artmasına büyük ölçüde katkı sunacaktır.

    Sağlık çalışanları olarak her gün şiddete maruz kalmakta; kaybettiğimiz ve yaralanıp tedavi gören arkadaşlarımız gibi her gün tehlike ile karşı karşıyayız. Şifa veren ellerin hasta ve hasta yakınları tarafından şiddet görmesi bizleri derinden sarsarken bu durumun artarak devam etmesi ise endişelerimizi arttırmaktadır.

    Şiddetin önlenmesine yönelik kalıcı ve caydırıcı önlemler alınması artık zaruri bir ihtiyaçtır. Şiddetin önlenmesine yönelik toplumsal olarak hareket etmeliyiz. Zor şartlar altında görev yapan sağlık çalışanlarının bir de şiddet endişesiyle çalışmaları, hayatlarını da olumsuz etkiliyor. Çalışanlara yönelik şiddet uygulayanların sağlık giderlerinin SGK tarafından karşılanmaması, özellikle fiziki şiddet uygulayanların tutuklu yargılanması ve ağır hapis cezaları verilmesi dâhil her türlü önlem; artık gözden geçirilmemeli, bir an önce alınmalıdır. 

    Siverek Devlet Hastanemizde 07.08.2020 tarihinde yaşanan hasta yakınları tarafından çalışanlara yapılan çirkin saldırıyı esefle ve nefretle kınadığımızı ve saldırının fail ya da failleri hakkında hukukun ivedi ve aktif olarak harekete geçirilmesi için  Şanlıurfa Sağlık sen şubesi olarak adli ve idari soruşturmaların takipçisi olacağımızı tekrar tüm kamuoyuna deklare ediyoruz" dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER