Semavi Gazetecilik Ödülü Namık Durukan'a Verildi

Durukan ödülü Milliyet Gazetesi'nde yayınlanan "Uludere'de Ölüm Yolculuğu / Herkes Biliyor Ama Adı 'Kaçak' " başlıklı haber ve fotoğrafları ile ödüle layık görüldü.

Semavi Gazetecilik Ödülü Namık Durukan'a Verildi
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) kurucu başkanı adınadüzenlenen Sedat Simavi Ödülleri'ne bu yıl değer görülen gazeteci,sanatçı, yazar, spor ve bilim insanlarıbelli oldu. 9 dalda verilen ödüller 24 Aralık tarihinde törenle sahiplerinibulacak

       Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC)2013 Sedat Simavi Ödülleri'ne değer görülen sanatçı, gazeteci, yazar, spor vebilim insanlarına verilecek ödüller açıklandı.
     11 Aralık 1953'de yaşamını yitiren TGC kurucu başkanı Sedat Simavi adına 37yıldan bu yana sürdürülen ödüller; gazetecilik, radyo, televizyon, edebiyat,sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri, görsel sanatlar ve sporalanlarında veriliyor.
     Ödüller 24 Aralık Salı günü saat 19.00'da The Marmara Taksim Oteli'ndedüzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.
     Gazetecilik ödülü bu yıl MilliyetGazetesi parlamento muhabiri Siverekli Gazeteci, Namık Durukan'a verildi.
     Durukan ödülü Milliyet Gazetesi'nde yayınlanan "Uludere'de Ölüm Yolculuğu /Herkes Biliyor Ama Adı 'Kaçak' " başlıklı haber ve fotoğrafları ile ödüle layıkgörüldü.

       Ödülünaçıklamasından sonra Namık Durukan'ı arayıp tebrik eden gazeteci Şükrü Dolaş'aaçıklamada bulunan Durukan şunları kaydetti."Bu ödül prestijli bir ödül, bölgedegazetecilik yapan insanlarında bu başarıyı elde edecekleri açısından da önemli.Bilindiği  gibi Diyarbakır veŞanlıurfa'da  görev yapanarkadaşlarımız  bu güne kadar bir çokalanda başarılı olup ödüle layık görüldüler, bundan sonra da buna benzer  yarışmalar da ödül alacaklarına inanıyorum. Bölgede görev yapan  arkadaşlar  bu işin okulunu okumasalar da çekirdekten  yetiştikleri için  bu ödülleri alacaklarına  inanıyorum. Aldığım bu ödülü kendi adımaalmıyorum bölgede zor koşullarda görev yapan tüm arkadaşlarım adına alıyorumkendim ve arkadaşlarım adına mutluyum" dedi. 



Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER