Siverek Belediyesi’nde temizlik ihalesinde “yolsuzluk” iddiası

Siverek Belediyesi tarafından yapılan “Temizlik” ihalesi hakkındaki iddialar çok ses getireceğe benziyor. Özellikle yeni Siverek Belediye Başkanı Şehmus Aydın’ın isminin geçmesi tepkilere neden oldu.

Siverek Belediyesi’nde temizlik ihalesinde “yolsuzluk” iddiası
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde iddiaya göre temizlik ihalesinde yolsuzluk yapıldığı iddia edildi. Konu ile ilgili edindiğimiz bilgilere göre temizlik işlerinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı tarafından usulüne ve kanuna uygun açık ihale olarak Kamu İhale Kurumu Platformunda ilana çıkılıyor.  Ancak Siverek Belediye Başkan'ı Şeyhmus Aydın kendisinden habersiz olduğu gerekçesi ile ihale iptal ediliyor.  

Aydın tarafından hazırlatılan ikinci Temizlik ihalesinde açıkça usulsüzlük ve kanunsuzluk yapıldığı iddiasıyla komisyon üyeleri üyelikten çekiliyor.
Şeyhmus Aydın tarafından hazırlatıldığı iddia edilen ihale kanunda belirtilen süre ve kanunun öngördüğü mevzuatın dışına çıkılan pazarlık ihalesi 05.09.2019 tarihinde mesaiden sonra ilgili Van firmalarına davetiye göndertilerek 06.09.2019 günü saat 10:00 da ihaleye teklif vermeleri için çağrılıyor. Belediye memurlarından oluşan İhale Komisyonu belediye başkanının bu kanuna ve mevzuata aykırı ihale işleminin yasa dışı olduğunu söyleyerek komisyon üyeliğinden çekiliyorlar.

Komisyon üyelerinin yasaya aykırı olan bu işlemde imza atmayacaklarını söyleyince ihalenin olduğu 06.09.2019 günü ihale ye teklif veren İlgi Endüstriyel ltd.şti. , Baytem kurumsal hizmetler ltd.Şti ve Best yol yapı AŞ. Şirketinin vermiş olduğu teklifler reddedilerek pazarlık İhalesi 2.kez iptal ediliyor.
İhaleyle ilgili Siverek halkının cevap beklediği sorular.

1: Bu iddialar ile ilgili Belediye nasıl bir açıklama yapacak?

2: 24 aylık işin bedeli 30 milyon civarında olan ihaleyle birilerine menfaat mi sağlanmak istendi?

3: İhale günü ve saatinde Ankara'dan gelen bir firmalar ihale için belediyede olduğu doğru mu? Doğru ise bir gün öncesi mesaiden sonra Kamu İhale Kurumunun EKAP sistemine yüklenen ihale şartnamesinde istenen belge ve teminatları nasıl ertesi gün bir saat içinde sağladılar?

4: Bu firmayla daha önceden temas sağlandı mı bu firmayla gizli kapılar arkasında bir anlaşma yapıldı mı?

5:Şu an hizmeti yapan firma niye pazarlığa teklif vermek için davet edilmedi?

6:Şu ana kadar olağanüstü hallerin dışında ihaleler 24 aylık pazarlık usulü ile yapılmadığı halde hangi gerekçe ile hangi kanunlar çiğnenerek 24 aylık pazarlık ihalesi yapmak istediniz?

7:Şu an hizmeti veren Mevcut firma 64 araç için aylık ortalama 1 milyon fatura keserken ve belediyenizden 15 milyon alacağı varken neden ihaleyi 18 araç eksikle yani 46 araç için aylık ortalama 1 milyon 250 bin teklif veren yani belediyeden dolayısıyla Siverek halkından aylık en az 200-300 bin daha fazlasına NEDEN ihale verilmek istendi?

8:Şu ana kadar Siverek belediyesinin hiç bir ihalesine katılmayan Van firmalarına nasıl davetiye gönderildi?

9:Siverek belediye başkanının talimatıyla önceden ayarlanmış daha önceden bu işlerde deneyimi olmayan Van firmasına NEDEN ihaleyi şu an yapan firmanın çok üstünde bir bedelle pazarlık usulüyle vermek istedi.
Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2019, 15:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
Zaza
Zaza - 5 yıl Önce

Herkes kesesini doldurma derdindedir.Dindarlar daha paragöz cıkacaklar galiba

Düşünen birisi
Düşünen birisi @Zaza - 5 yıl Önce

Hadi ordan sen dini buna alet edemezsin şahıslardaki sorunları islama mal edemessiniz.

Kerejdagli
Kerejdagli - 5 yıl Önce

Olay Vahim alenen ve açık vermişler. Şeyhlerin durumu vahim. Başka açık kapı yok ki kimden alacaklar tabii ki yabancı firmadan cuuuuk yapacaklar. Yerli olduğu zaman ismi çıkıyor. Zamanında Mehmet Ekinci de çok yaptı. O paralar la umreye gitti. Allah affetsin

Konyalı
Konyalı - 5 yıl Önce

Yorumda -Mesut- çok güzel ifadeyle anlatmış."Yolsuzluk dediğin bu kadar açık mı yapılır.Ön yargılı olmayalım arkadaşlar"diye.Doğru kim açıkça yolsuzluk yapmış ki.Zaten yolsuzluk yapan gizlidir.

Zaza
Zaza - 5 yıl Önce

Siyasi tarihe bak! Hep sağcılar hırsızlık yaptı.Örnek:Demirel,mesut yilmaz,ciller,ve Akp liler.Bunlar hepsi Dindar ama iyi götürdüler.Solcular mesela ;Ecevit ne götürdü? Ahmet Necdet sezer ne götürdü? Hiç bir şey.Dindarlar hem paracı olur hemde Huri cariye peşinde olurlar.

Siverekli
Siverekli @Zaza - 5 yıl Önce

Helal sana dogru demissin ama bu kafasizlar anlamax

KimimBen
KimimBen - 5 yıl Önce

Resul Yılmaz'ın ağı tutmuş olaki seneyi doldurmadan çatlamalar olmaya başladı belediyede

Düşünen birisi
Düşünen birisi - 5 yıl Önce

Hadi ordan sen dini buna alet edemezsin şahıslardaki sorunları islama mal edemessiniz.

Mesut
Mesut - 5 yıl Önce

Yolsuzluk dediğiniz bu kadar açıkmı yapılır ön yargılı olmayalım arkadaşlar

Dimil
Dimil @Mesut - 5 yıl Önce

Zaten yolsuzluk gizli yapildi ama aciğa çıktı

Siverekten bir watandaşş
Siverekten bir watandaşş - 3 yıl Önce

Çalan çalana 130 milyon nerde urfa büyük şehirden 99 milyon geldi ne oldu çal keke callll sonu itbarı mevzuat me olacak bu memleketimiz ne olacak ve nasil OLACAK bakalım reyonun sonunda ne olacak


SIRADAKİ HABER