Siverek Sağlık Meslek Lisesinin Kontenjan Sorunu Giderildi

İlçe sağlık meslek lisesi binasında sınıf yetersizliği yüzünde bu yıl sadece 30 öğrencinin kaydının yapılabileceğinin öğrenilmesi üzerine...

Siverek Sağlık Meslek Lisesinin Kontenjan Sorunu Giderildi
   Kentimizde bulunan sağlık meslek lisesinde bina yetersizliği yüzünden düşürülmek zorunda kalınan öğrenci kontenjanı sorunu giderildi.
      İlçe sağlık meslek lisesi binasında sınıf yetersizliği yüzünde bu yıl sadece 30 öğrencinin kaydının yapılabileceğinin öğrenilmesi üzerine Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar ilçe kaymakamı Hamza Erkal, ilçede bulunan sivil toplum kuruluş temsilcileri Siverek İl Yapma Derneği Onursal Başkanı Koçali Aymaz, İl genel meclisi üyesi Mehmet Yavuzaslan sağlık meslek lisesinin kontenjanının artırılması için çalışma başlattı.

    İlçe kaymakamı Hamza Erkal, sağlık meslek lisesinde yaptığı incelemelerin ardından okul müdürünün odasını sınıfa çevirerek ek bir sınıfın oluşmasını sağladı. Bu yıl diğer ilçelere 60 kontenjan tanınırken Siverek sağlık meslek lisesinde sınıf olmadığı için 30 kontenjan tanınmıştı.
     İlçe kaymakamı Hamza Erkal, yaptığı açıklamada ek bir sınıf imkânın oluşturdukları için bu yıl için sorunun giderildiği, gelecek yılda ise yaklaşık 700 yeni sınıfın hizmete gireceğinden dolayı okullarımızda benzer sıkıntılar yaşanmayacak" dedi. 


Haber Merkezi
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER