Siverek Sevdası 2 Çıktı

Siverek Sevdası 2 Çıktı...

Siverek Sevdası 2 Çıktı

     Siverek'i İlYapma ve Kalkındırma Derneği (SİVİLDER)  kurucusu ve fahri başkanı Koçali Aymaz "SiverekSevdası" kitabının ikinci cildini yayımladı.


    Aymaz, gazetecilere yaptığı açıklamada1926′ya kadar il idaresiyle yönetilen Siverek'in çıkarılan "Teşkilatı MülkiyeKanunu" ile Şanlıurfa'ya bağlandığını hatırlattı.


       Nüfus ve coğrafi yapıolarak birçok ilden büyük olan ilçenin tekrar il olması için çeşitlimücadeleler verdiklerini ancak sonuç alamadıklarının anlatan Aymaz, seslerinindaha iyi duyurabilmek amacıyla kaleme sarıldıklarını belirterek şöyle devam etti"  Söz konusu iki kitabında tüm gelirlerinin Siverek'i Vilayet Yapma veKalkındırma Derneği'ne bağışlıyoruz Siverek sevdası 2 Kitabımız birinci kitabındevamı konumunda olup tarihi belgeler ve tutanaklara dayanmakta bazı belgelerorijinal halleriyle kitapta yer almaktadır Kitap Siverek'in il olmamücadelesini anlatıyor. Ayrıca Siverek'in ekonomik, kültürel ve sosyal olarakgeri bırakıldığını belgelerle anlatan tarihi bir kitaptır. Kitaptababalarımızdan devraldığımız il mücadelesinin serüvenini aktarmaya çalıştıkmaddi imkânlarımız el verirse kitabın diğer ciltlerini de yayımlayacağızdoküman ve belgelerimiz hazır tek eksiğimiz ekonomik destek"


   Siverek Sevdası 2 Kitabın 384 sayfadan oluşuyor2 bin adet olarak piyasaya sürdüklerini kitapları  Siverek'i İl yapma ve Kalkındırma Derneği ileilçede ki kitapçılardan temin edileceği belirtildi.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER