SİVEREK SEVDASI KİTAPLAŞIYOR

Koçali Aymaz'ın kaleminden Siverek sevdası kitapta toplandı

SİVEREK SEVDASI KİTAPLAŞIYOR
    Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği eski Başkanı, Derneğin halen fahri Başkanlığını sürdüren Koçali Aymaz 22 yılık derneğin sadece il değil kentin kalkınması için verdiği mücadelenin yanı sıra İl davasının başladığı 1926 yılından beridir verilen sözleri yapılan çalışmaları kitaplaştırdı.

     Kitabın birden çok cilt olabileceğini belirten Koçali Aymaz kitabı hakkında yaptığı açıklamada şunları kaydetti. "Siverek'in ilçe yapılması kentin geri bırakılmasına neden oldu. Siverek'e yapılan bu büyük haksızlığı telafi etmek gasp edilen Siverek'in il hakkının iadesi için bizden öncede mücadele veren değerli ağabeylerimiz var. Bizde kalan yerden İl mücadelemize devam ettik. Siverek sevdalısı olan arkadaşlarımızla bir araya gelerek kentimizin kalkınması için mücadelemize devam ettik. Genç arkadaşlarımız bu mücadeleyi yine zor koşullarda da olsa devam ediyorlar. Kitap için uzun süreden beridir çalışma yapıyorum kitabın ilk cildinin hazırlıklarını yaptık yayın evine verdik Siverek Sevdası (1) isimli kitabın birkaç cilt tutacağını tahmin ediyorum ekonomik kaynak bulursak kitabın tüm ciltlerini yayımlayacağız" dedi.

     Siverek Sevdası (1) kitabın içeriği zengin ve bir memleketin kalkınması için verilen insan üstü mücadelelerin hikayesi içten ve gerçekçi yazılmış her bir sayfası tarihi bir vesika olarak değerlendirilecek bir kitap.
      Kitabın basım evine teslim edildiği kısa bir süre içinde yayımlanacağı belirtildi.



Haber: Lütfü Yalgı
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER