Ana Karayolunun Değiştirilmesi Talebi

Şirinkuyu Mahallesi sakinleri ölüm yoldu dedikleri kara yolunun şehir dışına çıkarılmasını talep ettiler...

Ana Karayolunun Değiştirilmesi Talebi
  Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Şirinkuyu Mahallesi ile Güney Mahallesinin ortasından geçen 1990 yılında faaliyete geçen Şanlıurfa - Diyarbakır karayolunda sık sık kazaların yaşanması Şirinkuyu Mahalle sakinlerinin tepkisine neden oluyor.

     Mahalle sakinleri yolun hizmete girdiği zaman mahallerinin nüfusunun az olduğunu yolun aşağı ve yukarı kısımlarında yapılan okullar Şehir stadyumu, gençlik merkezi, kapalı spor salonu ve yüzme havuzunun bulunmasından dolayı yolun yaya trafiği açısından da yoğunluk yaşadığının dikkat çekerek yolun şehir dışına çıkarılmasını talep ettiler.

     Şirinkuyu Mahalle Muhtarı Şeyhmus Çelik yaptığı açıklamada şunları kaydetti. "Yol birçok mahallenin arasından geçiyor her gün binlerce araç ve yaya yolu kullanıyo, yol 50 bin nüfusun yaşadığı mahallerin ortasından geçiyor yetkililerden ricamız yolu şehir dışına çıkarılmasını istiyoruz. Yolun hizmete girdiği bu güne kadar 38 vatandaş yaşamını yitirirken, bir o kadarda sakat kaldı. Yolda üst geçit olmasına rağmen maalesef yayalar kullanmıyor" dedi.



Haber: Lütfü Yalgı
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER