SİVEREKLİ KIZLAR BİLGİSAYAR ÖĞRENİYOR

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Kadın Kültür Merkezlerinin güçlendirilmesi projesi kapsamında Siverek Kadın Merkezi (SODES)....

 SİVEREKLİ KIZLAR BİLGİSAYAR ÖĞRENİYOR
Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Kadın Kültür Merkezlerinin güçlendirilmesi projesi kapsamında Siverek Kadın Merkezi (SODES) tarafından Siverekli bayanlara bilgisayar kursu veriliyor.

      Genç bayanların yoğun ilgi gösterdiği bilgisayar kursu haftada 2 seans halinde haftada içi her gün 30 genç bayan eğitim görüyor. 160 saatlik Kursu başarı ile bitiren bayanlara milli eğitim onaylı sertifika verileceğini belirten bilgisayar kursunda aldıkları eğitimle iş sahibi olduklarını belirten Bilgisayar Eğitmeni Songül Gültekin yaptığı açıklamada şunları kaydetti."Bilgisayar kursumuzun amacı arkadaşlarımıza bilgisayar kullanımını öğretmek gelecek zamanda gerekirse referans olarak onları iş yerlerinde çalışabilmek ve bilgisayar kullanıyor olabilmelerini sağlıyoruz çoğu kursiyerimiz ilk kez bilgisayarı burada görüyor ve öğreniyor" dedi.

       Bilgisayar kursunda word, excel bilgisayar sistemi ve 10 parmak klavye eğitimi gören genç kızlar yaptığı açıklamada şöyle dedi.  "Yaptığımız iş başvurularında sürekli bilgisayar eğitimimiz soruluyordu, burada bilgisayarı öğrendikten sonra alacağımız sertifika ile daha rahat iş başvurusunda bulunacağız" dedi.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER