Siverek'te Bir Husumet Daha Sonlandırıldı

Şanlıurfa'nın siverek ilçesinde aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan İşlak ve Barut aileleri yemekte bir araya gelerek barıştı.

 Siverek'te Bir Husumet Daha Sonlandırıldı

     Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan İşlak ve Barut aileleri yemekte bir araya gelerek barıştı. 
      
İlçenin söylemez köyü muhtarlığına bağlı Bulanık ve Akyurt mezralarında ikamet eden İşlak ve Barut aileleri arasında uzun süredir arazi anlaşmazlığı nedeni ile taşlı sopalı kavgalar meydana gelmişti. Uzun süre bir birine yakın iki mezra halkı arasında yaşanan anlaşmazlığın son bulması için devreye giren İlçe Jandarma Komutanı Erdoğan Akdeniz, Emniyet Müdürü Recep Yeşil, Derviş Erik ve Hikmet Aydın’ın çabaları sonrasında ikna edilen iki aile fertleri barışa ikna oldular.      Bugün öğle saatlerinde ilçenin çıkrık köyünde bir araya gelen İşlak ve Barut aileleri öğlen yemeğini beraber yiyerek el sıkışıp öpüştüler.
 

    Konuyla ilgili açıklamada bulunan Derviş Erik yaptığı açıklamada şöyle dedi. "İki aile arasında uzun süredir devam eden tatsız olayın son bulması için bölgede birçok ailenin ileri gelenleri ile birlikte çaba sarf ettik, son olarak Jandarma Komutanımız ve İlçe Emniyet Müdürümüzün katılımı ile iki aile arasında yaşanan tatsız olayların son bulması için ortak bir sofrada buluşturarak barışmaları sağlandı. Bölgemizde kavgaların ve tatsız olayların son bulması ve kan dökülmeden yaşanan arazi anlaşmazlığının kan davasına dönüşmeden bitmesi bizleri mutlu etti. Barışa destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Haber: Mehmet Sezgin

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER