Siverek'te İlk Teravih Namazında Camiler dolup taştı

Siverek'te yatsı namazının yaklaşmasıyla beraber camilere akın eden vatandaşlar camileri dolup taşırdı.

Siverek'te İlk Teravih Namazında Camiler dolup taştı

   11 ayın sultanıRamazan ayını karşılayan Siverekliler camilere akın ettiler.İlk teravih için Camide yer bulamayanvatandaşlar sokaklara çul sererek teravih namazını kıldılar.  Vatandaşlar, Kur'an'ı Kerimokuyup, dua ederek, vaaz dinleyerek namaz saatini bekledi.

     Yatsı ezanıyla birlikte her yaştan çok sayıda kişi,camilerde saf tutarak, Ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı. Bazı çocuklarilk defa teravih kılmanın heyecanını yaşarken 30 derece sıcaklığa rağmenvatandaşlar 11 ayın sultanını karşıladılar. 

  SiverekMüftüsü Ahmet Hilmi Yazar, "BugünCenab-ı Hakkın bize lütfettiği rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan-ıŞerif'e kavuşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşayacağız. Bu akşamdan itibarencamileri doldurup Ramazan ayına has olan teravih namazlarımızı kılacağız veardından sahura kalkıp orucumuzu tutacağız. Ramazan, 11 ayın sultanı olupinsanları cehaletten aydınlığa kavuşturan Kur'an-ı Kerim'in indiği mübarek biraydır. O yüzden tüm camilerimizde ve evlerde mukabeleler okunup hatimleryapılır. Bu ayda Kur'an'ı bol bol okuyup onu anlamaya, hayatımıza tatbik etmeyeçalışmalıyız. Geçmiş yılın muhasebesini yapıp işlediğimiz hatalara bir dahadüşmemeye çalışmalıyız. 

Birlik, beraberlik, kardeşlik ve barış içindeyaşayarak dargın olduğumuz kişiler varsa onlarla barışıp sıla-i rahimipekiştirmeliyiz. Başta Suriye olmak üzere yeryüzünde akan Müslüman kanının biran önce durması için Rabbimize dua etmeliyiz. Bu vesile ile başta Siverek'teyaşayan kardeşlerim olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik eder,sağlıklı, huzurlu ve imanlı bir şekilde günahlarından arınmış olarak bayramakavuşan kullardan olmamızı Yüce Mevla'dan niyaz ederim
" dedi. 

İlk Sahur ise 03.30'da ve ilk iftar ise 19.53'te okunacak. vatandaşlar ilk gün  13,5 saat oruçlu olacak. 

Haber: Abdullah LALE - Lütfü Yalgı

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER