Siverek'te Öğretmenlere Yönelik Konferans

Kişisel gelişim hakkındaki konferansa çok sayıda öğretmen katıldı

Siverek'te Öğretmenlere Yönelik Konferans
Siverek İlçesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kişisel gelişim uzmanı tarafından konferans verildi.

     İlçenin Endüstri Meslek Lisesinde düzenlenen konferansta Siverek'te görev yapan Müdür ve Öğretmenler katıldı. Kişisel Gelişim Uzmanı Eğitimci - Yazar Sıtkı Aslanhan tarafından bir saat süren konferans verildi.
 
     Konferansa ilçe Kaymakamı Hamza Erkal, İl Milli Eğitim Müdür Metin İlci, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Suat Yapıcı katıldı.
      Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan yaptığı konuşmada öğretmenlerin mesleklerinde karşılaştığı olumsuzlukların nasıl aşılabileceği konusunda bilgilendirmede bulundu. Aslanhan şunları kaydetti. "Türkiye'de çocuk gelişimi ve eğitimi konusunda yıllarca yapılan öneriler aslında gençliği ve çocukları olumsuz etkilemekte. Çocukların her istediğine evet demek aslında ileriye dönük yapılan kötülüklerdir. Özellikle zamanın bir çoğunu okulda geçiren çocukların hayalindeki idol öğretmenleridir. Bunun için öğretmen arkadaşlarımızın öğrenci üzerinde iyi bir izlenim bırakması gerekmektedir. Yaşadığımız hayatta herkes mutlu olmak ister ve ne hikmetse hiç kimse mutlu değildir. Hayatımızda mutlu olmak için aslında küçük şeyler yetiyor" dedi.

     İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Suat Yapıcı yaptığı açıklamada şunları kaydetti. "Öğretmen ve idarecilerimizin mesleklerinde yaşadığı zorluklardan kaynaklanan sorunlar ve psikolojik yönden ele almak istedik. Bugünde Kişisel Gelişim Uzmanı değerli Hocamız Sıtkı Aslanhan'ı konferansa davet ettik. Konferansın verimli geçtiğini düşünüyorum bu tür çalışmalarımızın devamı gelecek ilgi gösteren idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

     Konferanstan sonra yıl içinde yapılan sportif ve kültürel yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere kupaları İl Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Kaymakamı tarafından verildi.


Haber Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER