Siverek'te Yarın Yüzlerce Öğrenci Okula Gidemeyecek

Siverek'te Yarın Yüzlerce Öğrenci Okula Gidemeyecek

Siverek'te Yarın Yüzlerce Öğrenci Okula Gidemeyecek

Şanlıurfa'nın Siverekilçesinde ilçeye 35 km uzaklıkta bulunan Gürakar Beldesinde bulunan Gürakar ilkve ortaokulu ile Dalkaya İlkokuluna taşımalaı eğitim kapsamında taşımalı sistemile okula gelen öğrencileri taşıyan servisler iş bıraktı.


   Milli eğitim müdürlüğünün yaptığı ihalesonucunda 4 aydır taşımalı eğitim kapsamında çevre köylerden ve mezralardançocukları okula getiren servis şoförleri ihaleyi alan firmadan 4 aydır ücretalamadıklarını belirterek bugün öğle saatlerinde işi bıraktıklarını belirtti.


   Gürakar ilk ve orta okuluna öğrenci taşıyan 8 taşıma şoförü işi bırakarak 180öğrenciyi okulda bırakarak okulun önünden ayrılırken, ayni beldeye bağlıDalkaya köyünde ise 30 taşıma şoförünün işi bıraktığı belirtildi.


   Her iki okulda 1180  öğrencinin taşımalı eğitim kapsamında eğitimgördüğüne dikkat çeken ve servis şoförleri adına açıklamada bulunan Mehmet Kansisimli sürücü yaptığı açıklamada şöyle dedi. " 4 aydır taşıma yapıyoruz ama hiçbir ücret alamadık, zaten düşük biryevmiye ile çalışıyoruz, ihaleyi alan firma bizi dolandırdı, 4 aydır yakıtparasını borç ediyoruz, taşıma sistemi ile okula 180 öğrenci taşıyoruz, busaatten sonra öğrencileri taşımıyoruz, yetkililer bir çözüm bulsun." Dedi.


    Okulun önünde kalan öğrenciler ise işibırakan servislerin ardından bakarak yetkililerin çözüm bulmasını istedi.Burada kaldık biri gelip bizi götürsün, servislerimizin parası ödenmediği için sürekli sıkıntı yaşıyoruz  kaymakam bey bize bir çözüm bulsun dediler.


   İlçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri isesöz konusu iki okulda bulunan taşıma ihalesini alan firma yetkilileri ilegörüşeceklerini sorunun servis şoförleri ve firma arasında kaynaklandığınıçözümü için uğraştıklarını belirtti.


Haber: Mehmet SEZGİN

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER