Siverekli Sanayi Esnafından Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığa Dilekçe

Siverek Sanayi Esnafı atıl durumda bulunan binalar için sağlık bakanlığı ile milli eğitim bankalığına dilekçeyle başvurarak...

Siverekli Sanayi Esnafından Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığa Dilekçe
     Siverek Sanayi Esnafı atıl durumda bulunan binalar için Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bankalığına dilekçeyle başvurarak binaların Haran Üniversitesine devir edilmesini istedi.

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bulunan Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ilçede atıl durumda bulunan 75. yıl yatlı bölge ilköğretim okulu ve 100 yataklı devlet hastanesinin Harran Üniversitesi Siverek Meslek Yüksek Okuluna devir edilmesini talebi için Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığına dilekçeyle başvuruda bulundular.

      Konuyla ilgili açıklamada bulunan Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkârlar odası başkanı Hacı İnan, üniversiteler kentlerin ekonomisi için büyük bir önem taşıdığının bacasız birer fabrika olduklarına dikkat çekerek şunları kaydetti. "Harran Üniversitesi Siverek Meslek Yüksek Okulunun (MYO) binası bulunmadığı için uzun yıllardan beridir Endüstri Meslek lisesinin ek binasında eğitim vermeye çalışıyor, yer bulunmadığı için sadece üç bölüm bulunuyor, üniversiteye yaptığımız başvurularda yeni bölümlerin açılması için yeni binalara ihtiyaç duyulduğunun belirtiler, bizde esnaf ve sanatkârlar odası olarak ilçe ekonomisine büyük faydalar sağlayacak olan yeni bölümlerin açılması için atıl durumda olan Siverek eski Devlet Hastanesiyle bu yıl boşalan 75 yatlı bölge ilköğretim okul binalarını üniversitesi tahsis edilmesi için ilgili bakanlıklara talep yazısı yazdık bu konuda bölge milletvekillerinden de destek bekliyoruz" dedi.



Haber: Lütfü Yalgı


Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER