Sivereklilerin hedefi yüzüncü yılda yüz bin imza 

Siverekliler ellerinden alınan il hakkının iadesi için kampanya başlattı

Sivereklilerin hedefi yüzüncü yılda yüz bin imza 

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 30 yıla aşkın bir süreden beri kurulan İlçenin il hakkı için çeşitli platformlarda mücadele veren Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği(SİVİL DER)İlçenin çeşitli yerlerinde kurduğu imza standıyla ve gençlerin esnafları dolaşarak başlattığı imza kampanyası büyük ilgi görüyor.


Türkiye’de verilen seçim standardının ardında ilçe genelinde başlatılana kapmayanın amacı; Türkiye Cumhuriyetin 100 kuruluş yıl döneminde yüz imzayla Başta Cumhurbaşkanın ve parlamentonun dikkatini çekmek.


SİVEREK NEDEN İLÇE YAPILDI?


İsmet İnönü Başbakanlığında hazırlanıp TBMM’ye gönderilen 1/955 Sayılı Kanun Tasarısı komisyonlarda yapılan görüşmeler sonucunda kabul edilmiş olup 877 Sayılı Teşkilatı Mülkiye Kanunu adıyla 26 Mayıs 1926 tarih ve 404 Sayılı Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş ve Siverekliler haksız ve bir siyasi kanunla ilçe yapıldığına inanıyorlar. İlçe yapıldığı tarihten bu yana Siverekli vatandaşlar il haklarının tekrar iade edilmesi için çeşitli alanlarda mücadele vermeye başladılar. Kendilerine il sözü verip yerine getirmeyen politikacılar ve devlet adamları ahaline maddi ve manevi tazminat talebiyle mahkeme açmışlardı.
Siverekli gençlerin destekleriyle ilçe genelinde ikinci kez imza kampanyası başlattıklarını belirten; Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği(SİVİL DER) Başkanı Ayhan Ekinci yaptığı açıklamada şunları kaydetti” Bilendiği gibi daha uzun bir aradan sonra ikinci imza kampanyası başlatıyoruz. Daha önce 40 bin imza toplayıp Türkiye Büyük Millet meclisine sunmuştuk. Bu kez amacımız Cumhuriyetin 100 kuruluş yıl döneminde yüz bin imzayla il hakkımızı tekrar iadesini istiyoruz. Siverekli vatandaşlar imza kampanyasına büyük ilgi gösteriyor kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
İmza kampanyası çalınmaları stantların yansıra esnaflar arasında da sürdürülüyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Şiyar istek
Şiyar istek - 1 yıl Önce

İl olsun

SIRADAKİ HABER