SİVİL DER'in Halk Kürsüsünde Bu Kez Kadınlar Konuştu

Siverek İl Yapma ve Kalkındırma Derneği ( SİVİL DER) 25 Eylül'de gerçekleştireceği...

SİVİL DER'in Halk Kürsüsünde Bu Kez Kadınlar Konuştu
Siverek İl Yapma ve Kalkındırma Derneği ( SİVİL DER) 25 Eylül'de gerçekleştireceği "Haydi Bir Dünya Rekoru Kıralım" sloganıyla başlattığı 30.000 kişi ile aynı anda kitap okuma rekoru girişimi için kurulan halk kürsüsünde bu kez sadece kadınlar konuştu.

    Siverek Tarihi Paşa konağında kurulan Halk Kürsüsünde ilk kez kadınlar tarafından Siverek sorunları dile getirildi. Bayramın üçüncü günü, dördüncüsü kurulan halk kürsüsüne bayanlar yoğun ilgi gösterdi. Genel itibariyle Siverek'te kadına toplumdaki yerin verilmesi gerektiğini savunan kadınlar, özellikle işsizlik, kadına yönelik şiddet, kadınlara yönelik sosyal alanın olmaması. Yapılan park ve bahçelerin sadece erkekler için oluşturulması konusunda duydukları rahatsızlıkları dile getirerek yetkililerin bu konuda çalışma yapmalarını istediler.
    Geçmişten günümüze hala devam eden kan davalarında en büyük acıları kadınların yaşadıklarını dile getirdiler. Öte yandan Siverek'te yaşanan işsizlik sorunları nedeniyle şehir dışına göndermek zorunda kaldıkları evlatları için endişelendiğini belirterek bu sorunların çözüme kavuşmasını dilediler

    Yapılan konuşmaların ardından kapanış konuşmasında sorunları dile getirdikleri için teşekkür eden dernek Başkanı Muzaffer Bayram "Siverek'te ilkez kadınlara yönelik yapılan bu uygulamada Siverek sorunlarını birde kadınlarımızdan dinledik. Bizim görmediğimiz bir çok sorunu onların farkında olduğunu fark ettik temennimiz bu sorunları hep beraber aşacağız" dedi.


Haber: Abdullah LALE - Lütfü Yalgı
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER