Tarsus Siverekliler Derneği 1. Yılını Kutladı

Siverek Belediyesi Kültür Sanat Müdürlüğü Bünyesinde Bulunan Müzik Grubu Birbirinden Güzel Şarkılarla Salonda Bulunan Sivereklileri Doyasıya Eğlendird

Tarsus Siverekliler Derneği 1. Yılını Kutladı
Tarsus Siverekliler Derneği birinci yıl dönümü dolayısıyla Dayanışma gecesi düzenlenerek birinci yılını kutladı.

     İlçenin Yeşil Mahallesinde bulunan düğün salonunda düzenlenen Dayanışma gecesine yaklaşık 700 yüz Siverekli katıldı. Programa katılan misafirlere dernek tarafından akşam yemeği verildi.
       Tarsus Siverekliler Derneği Bekir Anaçkaya yaptığı açılış konuşmasında şunları kaydetti."Sevgili dostlar değerli konuklar, bugün derneğimizin kuruluşunun 1.yılını geride bıraktık ve onun mutluluğunu yaşıyoruz, şükürler olsun şuan buradayız, yönetim kurulu denetim kurulu üyelerimiz siz değerli hemşehrilerimiz ve Siverekli dostlar büyük gayret ve çabalar ile derneğimizi bu duruma getirdik, derneğimizin amacı Tarsus'ta yaşayan ve Tarsus'a yolu düşenlerin varsa sorunlarına çare bulmak ve sevincine ortak olmaktır. Derneğimizin amacına ulaşması için siz değerli Tarsus'ta yaşayan hemşerilerimizin bizlere destek olması üye sayısını çoğaltması derneğe uğrayarak hemşerilerimizin birbirleriyle kaynaşmasını sağlamaktır, derneğimiz haftanın yedi günüde açık kalarak sizlere hizmet vermektedir, hedefimiz bir yıl içerisinde üye sayısını 500 e çıkarmaktı, bu hedefimizi bu yıl yakalayamadık, çünkü 15 bin nüfuslu bir yerde bu sayıya bulmamak adına bir yerde eksiklik var demektir. Derneği kurarken bazı hedeflerimizin olduğunu belirtmiştik, ancak bu hedeflere ulaşamadık, sizleri üye olmaya ve bağışta bulunmaya davet ediyoruz. Bu iş gönül işidir, zorla olunacak bir iş değil, desteklerinizi esirgemediğiniz sürece derneğimizin planladığı hedeflerine ulaşmak daha kolay olacaktır. 

       1990 yılında Siverek İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Koçali Aymaz ağabeyimiz tarafından kuruldu. Şuana kadar yaptığı çalışmalar takdire şayandır, kendisi şuan fahri başkan olarak gönlümüzde taht kurmuştur, kendisine ve yeni seçilen Başkan Muzaffer Bayramı Huzurunuzda kutluyorum, köklerimiz Siverek'te ama kendimiz buradayız şuanda kendimiz Tarsus?ta aile kurup yaşamımızı sürdürüyoruz. Kökümüzü inkâr edersek, köksüz ağaç gibi olacağız, atalarımız dedelerimiz bizi biz yapan değerler Siverek'te ve biz bugün Tarsus?tayız. Hem doğduğumuz yeri hem de yaşadığımız yer deki köklerimizi unutmayacağız, geleneğimizi inancımızı kültürümüzü Tarsus?ta yaşayan tüm kesimlerle birlikte özgürce yaşayacağız. Bu gecemize katkı sunduğunuz için sizlere kurucu üyelerimiz ve yönetim kurulu adına teşekkür ederek salonda bulunan Sivereklileri dört dilde selamladı"
       Ardından programa Siverek Belediyesi Kültür Sanat Müdürlüğü bünyesinde bulunan müzik grubu sahne aldı, birbirinden güzel şarkılarla salonda türküler okuyarak Sivereklileri doyasıya eğlendirdi.

       Yerel sanatçıların katılımlarıyla program devam ederken salonda katılımcılara çiğköfte servisi yapıldı. Siverek İl Yapma Derneği Fahri Başkanı Koçali Aymaz'a Dernek Başkanı Tarafından günün anısına hediye verildi. Dayanışma gecesi yaklaşık 5 saat sürdü.

Haber: Lütfü Yalgı
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER