İkra-Der'den Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Siverek'te Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından...

İkra-Der'den Kutlu Doğum Haftası Etkinliği
      Siverek’te Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen kutlu doğum programı İlçenin Bavuş Miting alanında binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
   
    Programın yapılacağı alana saatler öncesinden gelen vatandaşlar programa yoğun ilgi gösterdi.  
      Açılış Karakeçi Cami İmamı Abdurrahman Bozkuş'un Kuran-ı Kerim tilaveti okumasıyla başladı. Ardından Siverek İkra-Der Başkanı Muhiddin Akay kısa bir konuşma yaparak "Tükçe ve Zazaça  Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bugün burada Hz. Muhammed (sav) olan sadakatimizi gösterdiğiniz için Allah sizden razı olsun. Bizler Hz Muhammed’in ümmeti olarak ırk, din, mezhep ve maddi hallerine göre sınıflandırmadan bir birimizi sevelim ve birlikte yaşayalım" dedi. 
   
 
     Konuşmacı olarak gelen Bölgenin Kanat önderlerinden Muzaffer Karavil yaptığı konuşmada "Ey Peygamber sevdalıları ve aşıkları. Ey Siverek'in mumin ve mumineleri. Bu Ay Hz. Muhammed (sav)'in yeryüzüne zuhurunun olduğu aydır. Allah (cc) bizleri onun nurundan ve yolundan hiçbir zaman ayırmasın. Resurullah, Allahın 124 peygamberinin içinde bir Peygamber vardı ki,124 elçinin içinde 1 sevgili var. Allah (cc) hiçbirine habibim demedi. Hiçbirine miracı nasip etmedi. Tek biri dışında oda Bizim Peygamberimiz olan Muhammed Mustafa (sav)'dir. Melekler bir birine haber verdi. Tüm evren, çiçekler, böcekler onu müjdeledi. O ki, Kız çocuklarının diri diri gömen ve bir birini en ufak husumetten dolayı katleden kavmin içinden gelen bu sevgili o toplumu yetiştirterek. Üstün ümmet durumuna getirdi. Hz. Ömer gibi kız çocuğunu diri diri gömen insan iken, Allah Resulünün en büyük halifesi oluveriyor. Düşünün ki onun sevgisi ve rahmeti nelere kadim.

     Eğer bugün kadın haklarından bahsediliyorsa gelsinler Hz. Peygamber'in kadınlara verdiği değere baksınlar sonra kadın haklarından bahsetsinler. Sadece kadınlar değil bitkilere, evrende yaşayan tüm canlılara değer veren biriydi. Bilse kıyamet koparsa elinize bir fidan veya bir hurma ağacı varsa onu ekin buyuruyor. İşe bunun içindir ki onun ümmetinden olduğumuz için ne kadar şükretsek azdır.
      1970'li yıllarda ünlü Pop sanatçısı Yusuf İslam Müslüman olduktan sonra şöyle bir anısını paylaşıyor. Diyor ki Emperyalist güçler orta doğuda yerleştirdiği diktatörlerin Müslümanlığa yansıttıklarına baksaydım eğer Belki Müslüman olmayacaktım. Ama ben Müslümanlığı Allah'tan ve Peygamberinden öğrendim diyor. İşte kardeşlerim bizlerde Allah’ı ve onun bize gönderdiği elçilerin bizlere söylemek istediklerini okuyarak ve onların yaşamlarına bakarsak eğer öğreniriz"
dedi.
     Yaklaşık dört saat süren programda İlahi sanatçısı Burhanettin ve ekibinin söyledikleri ilahi ve ezgilerle unutulmaz bir gün geçiren vatandaşlar tekbir ve salavatlarla miting alanından ayrıldı. Program olaysız sona erdi.

 Haber: Abdullah Lale

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER