TÜGVA’dan Siverekli çocuklara etkinlik fırsatı

Siverekli çocuklar, Gençlik ve Spor Bakanlığınca başlatılan 'Sporla Hayata Değer Kat' projesi kapsamında kampa katılarak doğayla iç içe vakit geçirdi.

TÜGVA’dan Siverekli çocuklara etkinlik fırsatı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Siverek Temsilciliğinin projesinin onay almasının ardından gerçekleştirilen çalışmayla çeşitli kurslara katılan yaklaşık 60 çocuk kurulan çadırlarda kamp yaptı.

Kampta çeşitli oyunlar oynayarak vakit geçiren çocuklar ok atıp matrak oynadı. Kampta vakit geçiren çocuklar böyle bir imkanı kendilerine verdikleri için çok mutlu olduklarını dille getirdiler.

Kamp 2 farklı gün olarak yapıldı, 1. Kamp yeri Siverek Recep Tayip Erdoğan mesiri alanında 2. İse Siverek Millet bahçesinde yapıldı.

Siverekli çocuklar ailelerinden uzak ilk defa doğayla iç içe kamp yaptılar.

Bakanlığın proje çağrısı üzerine başvurduklarını dile getiren TÜGVA Siverek İlçe Temsilcisi Ramazan Lale, projelerinin onaylanmasından duydukları memnuniyeti dille getirdi.

Ramazan Lale "Çocuklarımız çok güzel bir vakit geçiriyor. Gençlerimizin birlikte bir şeyler yapma arzusunu gördüğümüzde çok mutlu olduk. Aslında bölgede belki de bir ilki gerçekleştirdik.

Çocuklarımız ailelerinden uzakta doğayla baş başa bir kamp faaliyetine katılıyor. Öz güvenlerinin artması anlamında kültürel ve fiziksel aktiviteler açısından güzel bir etkinlik oldu. Çocuklarımız ok atmayı öğrenirken sportif faaliyetlerde bulunuyor. Çocuklarımızla birlikte aileler de bu durumdan son derece memnuniyet duyuyor." Dedi.

Lale, proje kapsamında 10-24 yaşları arasındaki bin öğrenciyle kamp yapılacağını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER