Türk Eğitim-Sen'den Basın Açıklaması

Geleceğimizin aydınlatıcıları siz değerli öğretmenlerimiz, Gazi Mustafa Kemal'in Cumhuriyeti ve geleceği emanet ettiği kıymetli öğrencilerimiz....

Türk Eğitim-Sen'den Basın Açıklaması
   Geleceğimizin aydınlatıcıları siz değerli öğretmenlerimiz, Gazi Mustafa Kemal'in Cumhuriyeti ve geleceği emanet ettiği kıymetli öğrencilerimiz, veliler ve Milli Eğitim Camiası. 2013 ? 2014 Eğitim Öğretim yılının bütün sancılarına rağmen hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederiz.

     Mevcut iktidarın 11 yıl boyunca ayrıştırma, ötekileştirme çabaları sözde demokrasi paketiyle bir kez daha perçinlenmiş, 11 yıldır kolaylıkla çözülebilecek olan başörtüsü sorunu dahi siyasete alet edilmiştir. Vatanın bütünlüğünü bozmak isteyenlerin adımları doğrultusunda adımlar atılarak Miil Ruh yok edilmeye çalışılmıştır.

     Kendinden olmayanı yok etmeyeni mubah sayan, bitaraf olanın bertaraf edilmesini salık veren anlayışın tüm ülkemizde uygulandığı aşikârdır.
     Ülkemiz genelinde bu uygulamalar yapılırken, ilçemizde de benzer uygulamalarla öncelikle öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz mağdur olmaktadır. Eğitim öğretimin başladığı 2 eylül tarihinden itibaren bir ayı doldurmuş olmamıza rağmen çoğu köy okulu öğretmensiz ve derslerimizde boş geçmektedir.

      İlçe milli eğitim müdürlüğümüz ekders ücretli öğretmen görevlendirmelerini çok geç bir tarihte yaparak geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizi mağdur etmiştir. Özelikle 8. Sınıf öğrencilerinin kasım ayında gireceği sınavlar göz önünde bulundurulursa yetiştirilemeyecek konulardan dolayı bu mağduriyetin dahada artacağı aşikârdır. Bunun vebali İlçe Milli Eğititm Müdürlüğünün sırtındadır..
Köylerden taşımayla gelen öğrencilerimiz sabah saat beşte yola çıkarak akşam 5 e kadar servis beklemekte ve halen çoğu köyümüzde lise taşıması yapılamamaktadır. Taşıması yapılamayan öğrencilerimizin devamsızlıkları muallâktadır.

     Özel sebeplerden dolayı görevlendirme talep eden öğretmenler dersler başladıktan iki hafta sonra görevlendirilerek eğitim öğretim aksatılmış öğretmenler 2 hafta boyunca mağdur edilmiştir. Ayrıca yapılan görevlendirmelerde adam kayırmalar, komik bahaneler, kabul edilemeyecek mazeretlerle gerçek ihtiyaç sahipleri mağdur edilmiştir.
     Türk Eğitim Sen Siverek Temsilciliği olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün eğitim ve öğretimi aksatmaması, öğretmen arkadaşlarımızı mağdur etmemesi için daha önceden planlama yaparak çalışmasını , her kim olursa olsun gerçek ihtiyaç sahiplerinin görevlendirilmesini ve öğrencilerimizin hak ettiği eğitim öğretimi görmelerini talep ediyoruz.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYRULUR
TÜRK EĞİTİM SEN SİVEREK
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER