Zabıta Müdürlüğü'nden Alkollü İçki İşyeri Ruhsatı Açıklaması

Zabıta Müdürlüğü'nden Alkollü İçki Satış Ruhsatına Yönelik Basın Açıklaması

Zabıta Müdürlüğü'nden Alkollü İçki İşyeri Ruhsatı Açıklaması
     Öğrenci Velilerinin Alkolü İçecek Satışına Yönelik Zabıta Müdürlüğünden Basın Açıklaması

      Önceki gün ilçemizde bulunan "Sami Yusuf İmam Hatip Lisesi"nin yakınında bulunan bir iş yerinde alkollü içecek satıldığı için basın açıklaması yapan öğrenci velilerinin basın açıklamasının bazı gazete ve sitelerde haber olması üzerine, Basın bilgilendirmesinin eksik olduğuna dikkat çeken Zabıta Müdürü Abdurrahman Gümüştaş, konuyla ilgili vatandaşları bilgilendirmek amacıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı.
      Ruhsat işlemlerinin yasal çerçevede yapıldığına dikkat çeken zabıta Müdürü Gümüştaş yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi. "Son günlerde basında yer alan ilçemizde bulunan Yusuf Sami İmam Hatip Lisesi önünde alkollü içecek satılan tekel bayisine hukuka aykırı bir şekilde işletme ruhsatının verildiği ve Belediyemiz, Okul velileri tarafından eleştirilmiştir.
10.08.2005 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren İşyeri Açma ve Çalışma Yönetmeliğin 32.maddesinin 6. fıkrasında Meyhane, kahvehane, kıraathane, bar, elektronik oyun merkezleri gibi umuma açık yerler ile açık alkollü içki satılan yerlerin, resmî ve özel okul binalarından ve ilk ve orta öğretim öğrencilerinin barındığı öğrenci yurtları ile anaokullarından, kapıdan kapıya en az yüz metre uzaklıkta bulunması zorunludur.
      Yukarıda belirtilen yönetmeliğin ilgili maddesinde "açık alkollü içki satılan yer " ibaresi ile Meyhane, bar gibi iş yerinde oturulup alkol içilen yerleri belirtmektedir.
        Aynı yönetmeliğin 5 .maddesinin (ı) bendinde ise "Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinden meyhane, bar, kahvehane, kıraathane, elektronik oyun merkezi ile açıkta alkollü içki satılan iş yerlerinin okul, yurt, mabet bina ve tesislerine mevzuatın öngördüğü uzaklıkta bulunması gerekmektedir."
     5. madde de belirtildiği gibi meyhane, bar gibi alkollü içkinin içildiği yerler ile ilgili 100 metre şartı aranır.
      Kapalı ve Ambalaj içinde İçki satışı yapan tekel bayilerinde 100 metre mesafe şartı aranmayacağı 5. madde de görülmektedir. 

       Belediyemizce Tekel Bayisine verilen İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı 10.08.2005 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre verilmiş olup bakanlar kurulu tarafından bu yönetmelik değiştirilmediği takdirde bu tür sorunlar devam edecektir. Bu nedenle bu yönetmeliğin bakanlar kurulu kararınca bir an önce değiştirilmesi gerekir" açıklamasında bulundu. 


Haber: Siverek Belediyesi Basın Bürosu
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER