Ziraat Bankasında Destekleme İzdihamı

Ziraat Bankasında Destekleme İzdihamı

Ziraat Bankasında Destekleme İzdihamı

Şanlıurfa'nın Siverekilçesinde 2011 yılına ait örün desteklemelerinin verildiğini duyan çiftçilersabahın erken saatlerinde Ziraat bankası önünde toplanmaya başlandı. Meşininaçılmasıyla içeri girmeye çalışan çiftçiler kısa süreli izdihama neden oldu.


2011 yılında arpa buğdayve mercimek desteklemeleri için dosya hazırlayan 3 bin çiftçinin dosyasıincelenmeye alınmıştı. İnceleme sonucu destekleme alma hakkını alan 3 binçiftçi fatura ettikleri ürünleri için kilogram başına 50 kuruş aldıklarıdesteklemeyi almak için sabahın erken saatlerinde ilçenin Camikebir mahallesiHürriyet caddesi üzerinde bulunan Ziraat bankası önünde toplanmaya başlandı.Kısa sürede banka önünde oluşan kalabalık mesainin açılmasını bekledi. Bankamemurlarının zorlukla girdiği bankada kapılar açılınca kalabalık aynı andaiçeri girmek için birbirileri ile yarışmaya başladı. Bağrışmaların ve kısasüreli izdihamın ardından kalabalığın büyük kısmı bankaya girmeyi başarırkenbanka görevlileri tarafından kapılar zorlukla kapatıldı. 


Bankaya girmeyibaşaramayan bir çiftçi ise tek banka şubesinin İlçeye yetmediğini belirterekşöyle dedi. " saatlerce banka önünde bekliyoruz, destekleme parasını almak içinancak tek banka şubesi olduğu için zorluk yaşıyoruz, yaşlı ve kadınlar ezilmetehlikesi geçiriyor çözüm bulunmasını istiyorum." Dedi.


   Bankaya giremeyen çoğunluğu kadınlar oluşankalabalık içerdeki çiftçilerin işleminin bitmesini bekledi.


Haber: Mehmet SEZGİN

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER