Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Siverekli isme emanet

31 Mart yerel seçimlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi koltuğunu Siverekli bir isim kazandı. Ayşe Serra Bucak Küçük, DEM Parti'den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Siverek doğumlu Ayşe Serra Bucak Küçük kimdir?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Siverekli isme emanet

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi koltuğu Sivereklilerin tanıdığı bir isme emanet! 

DEM Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Serra Bucak Küçük, kesin olmayan sonuçlara göre, oyların yüzde 64’ünü alarak başkan seçildi. Küçük’ün rakibi AK Partili Mehmet Halis Bilden’in oy oranı yüzde 16’da kaldı. 

Ayşe Serra Bucak Küçük'ün kim olduğunu ve politik geçmişini merak ediyorlar. 

AYŞE SERRA BUCAK KÜÇÜK KİMDİR?

1976 yılında Diyarbakır'da dünyaya gelen ve aslen Siverekli olan Ayşe Serra Bucak, hayatını çocuk ve kadın hakları alanında yapılan çalışmalara adamış deneyimli bir sosyal çalışmacı. İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi mezunu olan Bucak, Almanya'nın Köln Üniversitesi'nde Alman Dili ve Edebiyatı ile Pedagoji bölümlerinden mezun oldu.

Bucak, 2006-2011 yılları arasında Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi koordinatörlüğü yaparak sosyal alanda ilk adımlarını attı. 2014-2016 yılları arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan danışmanlığı ve meclis üyeliği görevlerinde bulundu.

2016-2022 yılları arasında çocuk ve kadın hakları konularında sosyal çalışmacı olarak aktif görev aldı. Ayrıca, ÇocukÇa Derneği ve ZimZim Kreş kurucularından biri olan Ayşe Serra Bucak, DEM Parti Diyarbakır il yönetiminde rol aldı. Bucak, DEM Parti büyükşehir belediye eşbaşkan adayı olarak seçimlere katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER