Kasım Gülpınar, Urfa Yerlisi Tartışmalarına Soy Ağacıyla Cevap Verdi

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gülpınar, son günlerin gündemi Urfa yerlisi tartışmalarına soy ağacını açıklayarak cevap verdi.

Kasım Gülpınar, Urfa Yerlisi Tartışmalarına Soy Ağacıyla Cevap Verdi

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gülpınar, dün Kulis TV’de yayınlanan Ömer Ağ ile panorama programında bir gerçeği açıkladı. Canlı yayın boyunca anlık izleyici sayısı yaklaşık 40 binden aşağı düşmediği gözlanirken Gülpınar, son günlerin yerli aday tartışmalarına soy ağaçlı göndermede bulundu. 

Yerli aday tartışmalarının gündemde olduğu süreçte katıldığı tv programında soy ağacını e devletten açarak yayınlayan Mehmet Kasım Gülpınar; bunu söylemeyi sevmem bazı şeyleri uluorta açıklamayı sevmem fakat benim bir tarafım öz ve öz Urfalıdır.

Gülpınar; annesinin dedesinin annesinin Güverhan Agan olduğunu İfade Ettikten Sonra ninesinin 1 Temmuz 1842 Türkmeydanı Mahalesi’nde doğduğunu aktardı. 200 yıllık kütüğü e devletten çıkarttığını aktaran Gülpınar daha sonra ise tekrardan soy ağacını göstererek; ninesinin babasının 1 Temmuz 1989 Yusufpaşa mahallesinde doğan Mustafa Yetkin olduğunu ifade etti. 

Gülpınar herkes bir şeyler söylüyor fakat benim birinci derece akrabalarım Şanlıurfalıdır. Bunu ispata gerek yok fakat son dönemde dönen yerli aday tartışmalarından dolayı arkadaşlar çok ısrar etti diye açıkladım diyerek son noktayı koydu.

Program çıkışında birçok yerli aileye bağlı kişi Kulis TV’ye gelerek Gülpınar ile sohbet etti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Zaza
Zaza - 2 ay Önce

22 yıldır Ak Parti içindeydi yani İktidardı ne yaptı Urfa ve Siverek için! Pardon bol bol Vasıfsız Müridlerini her kuruma yerleştirdi.

SIRADAKİ HABER