TDP Genel Başkanı Sarıgül, Siverek'te konuştu

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, genel af çağrısını tekrarlayarak, ABD Büyükelçisinin belirli siyasi partileri ziyaret etmesini eleştirdi.

TDP Genel Başkanı Sarıgül, Siverek'te konuştu

Sarıgül, bazı parti yöneticileri ile Siverek Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde basın açıklaması yaptı. 9 Nisan’da af çağrısına başladığını belirten Sarıgül, Bakanlar Kurulu’nun konuyla ilgili adım attığını söyledi.

Kararın önemli bir gelişme olduğunu dile getiren Mustafa Sarıgül, şu ifadeleri kullandı: “Af çağrımızın birinci bölümü dün akşam itibariyle toplumdan gelen istekler değerlendirilmiş ve bakanlar kurulu bugün TBMM 90 bine yakın hükümlünün cezalarını dışarıda çekmeleri için 2023 yılına kadar ertelemiştir. Bu önemli bir gelişme ve önemli bir durumdur. Genel olarak Türkiye’mize af çağrısında bulunuyorum, anneler için affet Türkiye’m, çocuklar için affet Türkiye’m, babalar için affet Türkiye’m. Bizim devletimiz vicdanlıdır, bizim devletimiz merhametlidir, bizim devletimiz kader mahkumlarına mutlaka ve mutlaka bu şansı verecektir. İnanıyorum ki 9 milyon Suriyeliye kucak açan benim devletim 250 bin kader mahkumuna da kucak açacaktır. Bu kader mahkumlarını anneleriyle babalarıyla çocuklarıyla buluşturacağız. Af çağrımız siyasi bir çağrı değil, vicdani bir çağrıdır.”


 

Gazetecilerin ABD Büyükelçisinin ziyaretiyle ilgili sorusuna cevap veren Sarıgül, “Amerikan Büyükelçisinin bir ziyareti varsa bütün siyasi partileri ziyaret etmesi lazım. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Biden’in yapmış olduğu bir açıklamasında “Türkiye’deki muhalefet partilerine destek vermek lazım.” diyor. Biz Türkiye’de iktidara aday bir siyasi partinin mensupları olarak bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Türkiye demokrasisine Amerika Birleşik Devletleri’nin müdahalesine asla izin vermeyiz. Bizim demokrasimize sadece yurttaşlarımız müdahale edebilir. Amerika Büyükelçisi TDP’ne gelsin Amerika’nın hangi ülkede savaşları çıkardığını NATO’da nasıl ayrıcalık yaptığını Türkiye topraklarına Amerika’nın tütünü nasıl ektirmediğini, yıllar önce 6. filoyu karşımıza nasıl çıkarmaya çalıştığını ben kendisine anlatayım. Büyükelçi ziyaretlere başlıyorsa önce TDP’sinden başlasın ve ben Amerika’nın NATO’yu nasıl oyuncak yaptığını, Amerika’nın nasıl Yunanistan’a ayrıcalıklı destek verdiğini ben söyleyeyim. Gerçekleri onlar söyleyemez, gerçekleri biz söyleriz. Amerika dünyanın hangi ülkesinde savaş çıkıyorsa bilin ki oranın arkasında Amerika vardır. Şunu ifade edeyim ki biz TDP olarak Amerika’ya hiç güvenmiyoruz, sadece Türk halkına güveniyoruz. Amerika’ya güvenen politikacılara diyorum ki ayıdan post, Amerika’dan dost olmaz.” diye konuştu.

 Açıklamalarının ardından Siverek belediyesine geçen Sarıgül, Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'ı makamında ziyaret ederek görüşme sağladı.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2022, 17:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
Damat Ibrahim
Damat Ibrahim - 2 yıl Önce

Sayın sarıgül biraz daha projeler üretmeniz lazım gayretlisiniz bu kadar gezen bi genel başkan nerde var hakkı teslim etmek lazım

SIRADAKİ HABER