Erkonağı İlkokul Öğretmenlerinden Duyarlı Davranış

Erkonağı İlkokul Öğretmenlerinden Duyarlı Davranış

Erkonağı İlkokul Öğretmenlerinden Duyarlı Davranış

ŞANLIURFA'NIN Siverekilçesine bağlı Erkonağı mahallesinde bulunan ilkokul öğretmenleri Kan bağışıiçin Kızılay şubesi ile ortak düzenledikleri kampanyada kan bağışı içinseferber oldu.


  Erkonağı mahallesine giden gezici kan bağışıekibine mahallede öğretmen ve vatandaşlardan yoğun ilgi gösterdi. Kan vermekiçin sıraya giren mahalle sakinlerine ve öğretmenlere ilçe milli eğitim müdürüFerit Karaoğlu ve kaymakamlık yazı işleri müdürü Murat Tüysüz'de katılarak kanbağışında bulundu. 


Yüzlerce vatandaşın kan bağışında bulunduğu kampanyayı heryıl düzenlediklerini belirten Erkonağı ilkokul müdürü Hakan Derviş oğlu yaptığıaçıklamada şöyle dedi. Her yıl yaptığımız bir uygulama amacımız kan bağışıkampanyası ile farkındalık yaratmak, vatandaşların yoğun katılımı ile bunusağladık, mahallemizde ve çevre mahallelerden vatandaşlarımız gelip kanbağışında bulundu, vatandaşlarımıza ve öğretmen arkadaşlarımıza duyarlılığındandolayı teşekkür ediyorum, geleneksel hale getirdiğimiz kan bağışı kampanyamızdevam edecek dedi.


   Kampanyaya katılarak bir ünite kan verenilçe milli eğitim Müdürü Ferit Karaoğlu ise öğretmenlerin bu davranışı vekampanyayı düzenleyen Kızılay Şanlıurfa şubesine okul müdürüne veöğretmenlerine teşekkür ediyorum. Dedi.


   Kızılay Şanlıurfa şubesi gezici kan toplamaekibinden Dr. Akgün Eroğlu  yaptığıaçıklamada şöyle dedi. " Halsizlik, avuç içi kaşıntısı,yorgunluk, baş ağrısıgibi sıkıntılardan kan vererek kurtulmak mümkün. Ayrıca kan vermek kalp kriziriskini de önemli oranda azaldığını belirtti. Erkonağı ilkokulunun yaptığıörnek çalışmanın diğer okullarda da olmasını temenni ediyorum, çalışmalarındandolayı okul müdürü ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER