Hasta Bebeğin Yardımına Kaymakam Yetişti

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, kar nedeniyle köy yolları kapanınca 1 yaşındaki zihinsel engelli Melisa Taşkıran isimli hasta bebek mahsur kaldı.

Hasta Bebeğin Yardımına Kaymakam Yetişti
ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, kar nedeniyle köy yolları kapanınca 1 yaşındaki zihinsel engelli Melisa Taşkıran adlı hasta bebek mahsur kaldı. Ailesinin çağrısı üzerine yola çıkan sağlık ekipleri de köye 1 kilometre mesafede kara saplandı. Bu sırada bölgede yol açma çalışmalarını denetleyen ve olayı öğrenen Siverek Kaymakamı Hamza Erkal kendi aracıyla köye gitti ve Melisa bebek ile ailesini aracıyla ambulansa ulaştırarak hastaneye gitmelerini sağladı.


Siverek'e 60 kilometre uzaklıktaki Kulaksız Köyü'nde yaşayan Taşkıran ailesinin en küçük ferdi olan Melisa, dün akşam saatlerinde hastalandı. Yüksek ateşi olan Melisa bebeğin yakınları, telefonla sağlık ekiplerini arayarak yardım istedi. Ailenin ihbarı üzerine Siverek'ten yola çıkan sağlık ekiplerinin içinde bulunduğu ambulans Kulaksız Köyü'ne 1 kilometre mesafede kara saplandı. Ekipler uğraşlarına rağmen köye ulaşmakta başarılı olamayınca, iş makinelerinden yolu açmaları için talepte bulundu.

KAYMAKAM KÖYE GİTTİ, BEBEĞİ AMBULANSA ULAŞTIRDI


Sağlık ekiplerinin başvurusunun ardından Kaymakamlık yetkilileri, Karabahçe Köyü'nde yol açma çalışması yapan ekiplerin yakın mesafedeki Kulaksız Köyü'ne gitmelerini istedi. Bu sırada ekiplerin çalışmalarını denetlemek için bölgede bulunan ve olaydan haberdar olan Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, kendi aracıyla köye hareket etti. Kaymakam Erkal, köyde hasta olan Melisa bebek ile annesi Emine ve babası Mahmut Taşkıran'ı aracına aldı. Kaymakam Erkal, kendi aracına aldığı hasta bebek ile ailesini köy dışında bekleyen ambulansın yanına götürdü. Ambulansa nakledilerek Siverek Devlet Hastanesi'ne götürülmek üzere yola çıkarılan Melisa bebeğin anne ve babası, kendilerine yardımcı olan Kaymakam Erkal'a teşekkür etti.


Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, ilçede yoğun şekilde kar yağdığını ve yüksek noktalardaki birçok köy yolunun kapandığını belirterek, "Özellikle Karcadağ bölgesi yüksek olduğu için kar ve tipi yollarımızı kapatıyor. Biz açıyoruz ama yollar yağıştan dolayı kısa sürede tekrar kapanıyor, Yol temizleme çalışmalarını kontrol ettiğimiz sıra bir vatandaşımızın çocuğunun hasta olduğunu, ambulansın yolda kaldığını öğrenince evine giderek hasta çocuğu makam aracımıza alarak ambulansa taşıdık. Bir yaşındaki bebeğimiz yüksek ateşten dolayı hastalanmış, ambulansla hastaneye gönderdik" dedi.


Hastaneye ulaştırılan küçük bebeğin ise tedavisine başlandığı ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.


Haber : Mehmet SEZGİN
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER