SİVEREK 30 Bin 231 KİŞİ İLE DÜNYA REKORUNU KIRDI

Siverek’te Furkan Tüysüz Stadyumunu dolduran 30 bin 231 kişi aynı anda ünlü şair Ahmet Arif’in ‘Anadoluyum" Şiiri ile rekor kırdı

SİVEREK 30 Bin 231 KİŞİ İLE DÜNYA REKORUNU KIRDI

Haber: Mehmet SEZGİN

Siverek’te Furkan TüysüzStadyumunu dolduran 30 bin 231 kişi aynı anda ünlü şair Ahmet Arif’in‘Anadoluyum Ben’ adlı şiirini okuyarak, bu alanda dünya rekorunu kırdı.Guinness Türkiye Temsilcisi Şeyda Subaşı Gemici, “Bugün herkes bir ağızdanAnadolu şiirini Senkronize olarak okudu. Daha önceden aynı kategorideMalatya’da 23 bin 822 kişiyle bu rekor kırılmıştı. Şimdi Siverek’te toplanan 30bin 231 kişinin aynı anda birlikte okuduğu şiirle yeni bir rekor kırıldı.Siverekliler rekoru hakkıyla aldı. Bütün katılımcıları kutluyorum”dedi.

     Siverekİl Yapma ve Kalkındırma Derneği tarafından ‘Haydi Bir Dünya Rekoru Kıralım’projesi kapsamında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 30 bin 231kişiye ünlü şair Ahmet Arif’in ‘Anadoluyum Ben’ adlı şiirin fotokopileriverildi. Stadyum içerisinde birkaç deneme yapılmasının ardından binlerce kişiŞair Ahmed Arif’in ‘Beşikler vermişim Nuh’a salıncaklara, hamaklar, Havva Anandünkü çocuk sayılır, Anadolu’yum ben tanıyor musun’ dizeleriyle başlayan‘Anadoluyum Ben’ adlı şiirini 3 kez okudu. Hep bir ağızdan okunan şiire tam notverildi.

     ProgramaCHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Muğla milletvekili NurettinDemir, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak ile binlerce öğrenci vevatandaşlar katıldı. Programın ardından katılımcılara belge verilmesiyleetkinlik sona erdi.

 

HABERİN VİDEOSU BİRİNCİ KLİP

 

HABERİN VİDEOSU İKİNCİ KLİP

 

 KANAL D HABERİ

 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER