Siverek'li Köylü Kadınların Su Çilesi

Siverek'li Köylü Kadınların Su Çilesi

Siverek'li Köylü Kadınların Su Çilesi

 ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesine bağlı ilçeye 20 Km uzakta bulunanKonurtepe köyüne bağlı Yayla mezrasında yaşayan köylüler içme suyu vehayvanlarını sulamak amacıyla köyden 3 Km uzakta bulunan kuyulardan eşeklerleher gün iki üç kez köye su taşımak zorunda kalıyor.


     Köyde yaklaşık 15hane ve 150 nüfusun yaşadığına dikkat çeken ve hayvancılıkla geçini sağlayan  Celal Kırmızıtepe su sorununu çözümü için defalarcadilekçe verdiğini belirterek şunları kaydetti" Sayın Başbakanımız çok değerlibir insan Başbakanımız televizyonlarda hiçbir köyün susuz kalmayacağınısöylemesine rağmen biz halen susuz yaşıyoruz, çocuklarımız, kadınlarımız hergün  3 Km uzakta bulunan  su kuyularından  su taşıyorlar 3 Km gidiş 3 km  geliş toplam her gün günde 3-4 kez  eşeklerle su taşımaya gidiyorlar su  yetkililerden Başbakanımızdan   su sorunun çözülmesi amacıyla destek  bekliyoruz"dedi.


        Ortaokulöğrencisi Hamra Kırmızıtepe, okuldan geldiği gibi üstünü değiştirip diğer köyünkızlarıyla birlikte eşeklerle su taşımaya gittiğini su yüzünden derslerineçalışamadığını belirterek yetkililerden su sorununu bir an önce çözülmesiniistedi.


        Köylüler köyün dışında bulunan insangücüyle yıllar önce açılan yağmur ve eriyen kar sularıyla dolan iki kuyudanköyün içme suyunu temin ettikleri gibi küçük ve büyükbaş hayvanlarının suihtiyacını bu kuyulardan temin ediyorlar.  Eşek sırtında bidonlarla kilometrelerceuzaklıktan su taşıyan kadınlar yetkililerden yardım beklediklerini belirtiler.


Haber: Mehmet SEZGİN

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER