Siverek'te Dünya Tiyatro Günü Etkinlikleri

Kutlamanın koordinasyonu sınıf öğretmeni Gurbet Karslı Polat yaptı. Okul öğrencileri Dünya tiyatro günleri dolayısıyla oynadıkları tiyatro....

Siverek'te Dünya Tiyatro Günü Etkinlikleri
       Kentimizin köklü vegüzide okullarından bir olan yetiştirdiği öğrencilerin büyük çoğunluğu mesleksahibi olup gerek siyasi gerekse kültürel alanda isim yapan isimlerin yetiştiğiCumhuriyet İlkokulu Dünya Tiyatro Günü Kutlandı.

     Kutlamanın koordinasyonu sınıf öğretmeniGurbet Karslı Polat yaptı.  Okul öğrencileriDünya tiyatro günleri dolayısıyla oynadıkları tiyatro oyunuyla günü sanatseverlerin ve öğrencileri kendilerine hayran bıraktılar.

    Az gelişmiş ülkelerdepek bilinmeyen tiyatro günlerinin tarihçesi ise şöyle: "Dünya Tiyatro Günü1961'de Uluslararası Tiyatrolar Birliği (International Theatre Institute)tarafından yaratıldı. Her yıl 27 Mart günü ITI merkezleri ve dünya çapındatiyatro grupları tarafından kutlanmaktadır. Pek çok ulusal ve uluslararasıetkinlik kutlamalarda yer almaktadır. En önemli etkinliklerden biri, dünyaçapında başarı kazanmış bir tiyatro oyuncusu, yönetmeni veya yazarın yazdığıevrensel bildirgedir. İlk bildirge 1962'de Jean Cocteau ( Fransa )tarafından yazılmıştır." 

       Bu anlamlıkültürel günü unutmayıp çocuklarımıza tiyatro sanatını sevdirmeye çalışan baştaokul müdürü Abdulkadir Aşiran ve değerli öğretmenlerimize bizde basın olarakteşekkür ediyoruz.



Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER