TRT 6'in Yeni Dizisinin Galası Siverek'te Yapıldı

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde çekilen TRT 6'in yeni dizisi "Bayê Felekê" dizisi için ilçenin tarihi konaklarından Paşa Konağında görkemli bir gala gecesi düzenlendi.

TRT 6'in Yeni Dizisinin Galası Siverek'te Yapıldı
Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde çekilen TRT 6'in yeni dizisi "Bayê Felekê" dizisi için ilçenin tarihi konaklarından Paşa Konağında görkemli bir gala gecesi düzenlendi.
     Gala'ya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Siverek İlçe Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak ve Ak Parti Diyarbakır ve Şanlıurfa Milletvekilleri çok sayıda vatandaş katıldı.

     Tarihi konakta yapılan Gala aynı zamanda TRT 6 ekranlarından canlı olarak yayınlandı. Gala'da konuşma yapan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin "TRT 6 ile ilgili her yapımda TRT 6'in kuruluş aşamasında yaşadığımız sıkıntılar aklımıza geliyor. Kanalın kuruluş aşamasında mevcut yasa çerçevesinde mevzuatta yapabileceğimiz pek bir şey olmadığından TBMM'ne gerekli yasa değişikliğini sunduğumuzda özellikle Kürtçe konuşulmasını arzu eden birkaç kişinin kaç çıkmasında beni şaşırtmıştı.
     Neyse ki kanun meclisten geçti ve TRT 6 yayın hayatına başladı. Bugün artık Kürtçe konuşmak ve hatta Kürtçe davetiyeler bastırıp bu gala için davetlilere yolladığımızda tepki veren olmadı. Artık bu da normalleşmenin bir işareti olsa gerek. Ben bu aşamada bizleri her daim yalnız bırakmayan Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

     TRT Genel Müdürü İbrahim şahin konuşmasının son bölümünde "Bayê Felekê , dizisi için bizlere her türlü imkanı sağlayan başta İlçe Belediye Başkanı Ali Murat Bucak'a ve tüm Sivereklilere bizleri kucakladıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

      TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in konuşmasının ardından Dişişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu kürsüye davet edildi. Kürtçe,Zazaça,Türkçe Dilinde Gala'da bulunanları selamlayarak konuşmasına başlayan Davutoğlu "Artık Türkiye'de hiç kimsenin kimseden üstünlüğü olmadığı, her dilden ve etnik gruptan vatandaşlarının kucaklaştığı bir Türkiye'yi beraber inşa edeceğiz. Bugün Şanlıurfa'da çok güzel bir gün geçirdim, size Kürtçe ve Zaza'ca iyi akşamlar derken gönlümden iyi akşamlar demişsem bunu ister Türkçe ister Zaza'ca ifade edeyim, bu muhabbet dilidir, gönül dilidir, ister Yunus Emre'nin güzel Türkçesi ile olsun ister ezani Muhammedînin güzel rabbani Arapçası olsun yeter ki gönül dili olsun. Ayrıştırıcı, nefret dili olmadığı sürece tüm diller bizlere Allahın bir rahmetidir" dedi.

EKER; BARIŞ KODLARINI YAKALADIK

     Bakan Davutoğlu'nun selamlama konuşmasının ardından kürsüye çıkan Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker uzun süre davetlilere Kürtçe hitap ettikten sonra konuşmasına Kürtçe konuşmasını bu sefer Türkçe yaptı. Türkiye'de biz bir imparatorluk bakiyesiyiz, burada Kürtler Türkler, Çerkezler, Araplar, çok sayıda Zazalar çok sayıda etnik kimlik ve kültür yüzlerce yıl barış içerisinde yaşadık, biz kendi medeniyet tasaurumuz içerisinde barışın kodlarını unutmadığımız sürece birlikte huzur içinde yaşadık, ne zaman ki barışın kodlarını kaybettik, şifrelerini unuttuk, Türkiye maalesef kanlı bir türbülansın içerisine girdi. Bu türbülanstan Sayın Başbakanımız Türkiye'deki bir siyasi liderin alabileceği en büyük riski alarak bu meselenin barış içerisinde çözümü ile ilgili çok önemli bir süreç başlattı, işte TRT 6 doğumu aslında budur." dedi.

      Yapılan konuşmalarının ardından Gala diziden görüntülerin yayınlandığı son bölümle sona erdi. Buraya gelen heyet beraberinde Ak Parti Milletvekili M.Kasım Gülpınar'ın evine doğru hareket etti.



Haber: Abdullah Lale
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER