Büyükşehir Belediyesinden Abdullah Balak anısına büyük saygısızlık!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce duyurulan halk oyunları yarışmasının iptal edilmesi hayal kırıklığı yarattı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce duyurulan halk oyunları yarışmasının iptal edilmesi hayal kırıklığı yarattı.

Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı tarafından Abdullah Balak anısına halk oyunları solo yarışması düzenlendi. Başvuruların whatsapp uygulaması aracılığıyla alındığı yarışmanın son başvuru tarihi 21 Şubat olarak açıklandı. Son başvuru tarihinin ardından yapılan açıklamada yoğun başvuru nedeniyle başvuruların 1 gün daha uzatıldığı bildirildi.

Çekimlerini tamamlayarak başvuru yapmak üzere hazırlanan ekipler, gelen mesajla hayal kırıklığı yaşadı.

Daha önce yoğun başvuru nedeniyle uzatıldığı açıklamasının ardından gelen mesajda ‘Sayın yarışmacı, Konservatuvar Şube Müdürlüğümüzce düzenlenen Abdullah Balak halk oyunları solo yarışması başvuru sayısı yetersizliğinden dolayı iptal edilmiştir’ denildi.

Yarışmaya hazırlanan Siverek Halk Oyunları ekibi usta öğreticisi İsmail Boynukara, “Unutulmaya yüz tutmuş halk oyunlarının yeniden gündeme gelecek olması biz son derece sevindirdi ancak son anda gelen mesaj hayal kırıklığına sebep oldu.” dedi.

Yarışmanın dijital ortamda yapılmasına sevindiklerini aktaran ancak iptal mesajı ile üzüldüklerini ifade eden Boynukara, “Devam eden pandemi süreci nedeniyle dijital ortamda değerlendirilmeye alınacağı bilgisi iyi bir uygulamaydı ki bu ekipler içinde uygundu. Yarışmanın neden iptal edildiği konusu bizim için bir muamma. Sayının yetersiz olduğu söylese de bize inandırıcı gelmiyor. İllaki sayının 100 olması mı gerekiyor? Başvuru sayısı 10 ise sizde gelen başvuruları değerlendirmeye alabilirdiniz.” diye konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi daha önce de fotoğraf yarışması düzenlemiş ancak sonuçları hala açıklanmış değil. Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu bu şaibeli yarışmaların ilki değil.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2021, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER