Öğrenci Derneğinden Yeni Zelanda Şehitleri Anısına Koşu

Yeni Zelanda’da şehit edilen Müslümanların anısına düzenlemiş olduğumuz “İnsanlık Ve Barış İçin Koş” temalı koşu yarışması ve ödül törenine hoş geldiniz.

Öğrenci Derneğinden Yeni Zelanda Şehitleri Anısına Koşu
Siverek öğrenci Derneği 3. Geleneksel koşusunu Yeni Zelanda'da şehit olan Müslümanlar anısına gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamada" Yeni Zelanda’da şehit edilen Müslümanların anısına düzenlemiş olduğumuz “İnsanlık Ve Barış İçin Koş” temalı koşu yarışması ve ödül törenine hoş geldiniz.
 
Malumunuz 15 Mart Cuma günü yeni Zelandada iki camiye yapılan saldırıda 50 Müslüman kardeşimiz şehit olmuş, bir o kadarı da yaralanmıştı. Batının İslamofobik söylemlerinin ve faşist kafasının ürünü olan bu saldırı, insanlığın barış dini olan İslam’a ne kadar muhtaç olduğunu dünyaya bir kez daha göstermiştir. Batının; İslam’ı terör dini, Müslümanları da terörist gören bu mantığı değişmediği müddetçe bu saldırı ilk olmadığı gibi sonuncusu da olmayacaktır.  Yine hep bu kafanın ve mantığın ürünüdür ki tarih boyunca İslam düşmanlarının saldırılarına uğrayan Müslümanlar; fetihlerle barış ve huzuru götürdükleri yerlerden, Kudüs örneğinde olduğu gibi katliamlarla çıkarılmışlardır.
 
Dünya İslam’a muhtaçtır. Dünyanın içinde bulunduğu ruhi bunalımlara İslam’dan başka çare yoktur. Çünkü İslam sadece Müslümanlar için değil insanlık için barıştır, esenliktir.
Değerli gençler, inançsızlığın ve batıl ideolojilerin çöllerinde susuzluktan kavrulan dünyayı İslam’ın pınarına kavuşturma görevimiz vardır. İslam mesajını tüm dünyaya duyurma görevimiz vardır: daha yaşanabilir bir dünya için, çocuklarımız, gençlerimiz için, kısacası insanlık için…

 
Şunu da belirtmek ki gerekir ki İslamın nazarında Sirilankada kiliselere ve otellere yapılan saldırlar ile yeni Zelendada camilere yapılan saldırı arasında bir fark yoktur. İki saldırı da insanlığa karşı işlenmiş büyük suçlardır. Peygamberimiz; savaşlar da bile ibadethenelerinde ibadet  eden gayri Müslimlere karışılmamamasını emretmiş ve İslam’ın farklı dinlere karşı hoşgörüsünü de ortaya koymuştur.
Bu vesileyle srilanka’daki saldırıları kınıyor, saldırıda ölenlerin yakınlarına sabırlar, yaralılara yüce Allahtan şifalar diliyoruz.


Bizler  Siverek Öğrenci Derneği olarak  yeni Zelanda da şehit olan  kardeşlerimizin aziz hatıralarını yad etmek, gençlerimizin İslamın barış ve huzur dolu mesajını tüm dünyaya yaymak ve farkındalık oluşturmak amacıyla bu koşu yarışmasını düzenledik. Yarışmaya katkıda bulunan ve katılan herkese teşükkür eder dereceye giren yarışmacılarımızı da ayrıca tebrik ederiz.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2019, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER