Siverek'te öldürülen Sidar'ın ailesi “çürümüşlük bitsin”

Siverek'te bir aracı solladığı için öldürüldüğü iddia edilen Sidar Uygurlar cinayeti ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Sidar Uygurlar'ın ailesinden konuyla ilgili açıklama geldi.

Siverek'te öldürülen Sidar'ın ailesi “çürümüşlük bitsin”

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde iddiaya göre, 12 Mart günü akşam saatlerinde, Y.G (50) adlı şahıs, aracını solladığı gerekçesi ile 23 yaşındaki Sidar Uygurlar'ın aracını durdurdu. Sidar Uygurlar özür dilemesine rağmen “sen kimsin ki beni sollarsın” diyen Y.G, önce Uygurlar'ı darp etti ve ardından onu silahıyla başından vurdu. Sidar Uygurlar olay yerinde hayatını kaybederken, katil zanlısı Y.G. kayıplara karıştı.

Yaşanan olayın ardından katil zanlısı yakalanamazken, Gazeteyolculuk'ta yer alan habere göre; Sidar Uygurlar'ın kardeşi Derya Uygurlar bir basın metni yayınladı. 

Derya Uygurlar'ın, “Biz 77 gündür yaşamıyoruz! Biz hiçbir şey yapamıyoruz. O katil sadece Sidar’ı öldürmedi, onunla birlikte bütün ailemi de öldürdü" ifadelerine yer verdiği basın metninin tamamı şu şekilde:

"Benim Kardeşimi öldürdüler. Daha 23 yaşındaydı. Katil tutuklanmıyor…

77 gün oldu, ne savcılık ne emniyet bir şey yapıyor.

Biz ilk günden beri bu mesele adalet eliyle çözülsün istiyoruz. Bu bölgedeki feodal yapıya inat adalet istiyoruz! Kardeşlerim katil olamaz! Olmayacak! Bizi buradaki çürümüş sistem katil olmaya zorluyor!

Yalvarıyoruz gittiğimiz makamlarda! Elleri ile koymuş gibi bulabileceklerken hiçbir sey yapmıyorlar Bizi suça teşfik ediyor

bütün makamlar..

Biz burda savaş veriyoruz! Adalet savaşı! Bu sistemi kırabilme savaşı! Benim kardeşim öldürüldü,  kolayı seçip herhangi birini öldürüp oturabilirdik de, ama biz bunu istemiyoruz!  Suçu işleyen cezasını çeksin istiyoruz.

Sidar gitti. 1000 tane adam öldürsek o geri gelmeyecek! Sidar gitti ama bu gidişin bir anlamı olsun istiyoruz. Bu gidiş burdaki çürümüşlüğü biraz da olsa kılabilsin istiyoruz biz! Bu kadar rahat insanların canını alamasın katiller! O tetiğe basmadan  önce hiç olmazsa bir kez olsun düşünebilsin, yarını için kaygı duyabilsin ki, gençlerimiz öldürülmesin.

Burada katil olanın kendisine ceza kesilmiyor, ailesinden biri “başka bir masum insanı” katlediyor. E zaten adalet de işlemediği için ceza da almıyorlar! Böylelikle başa baş olur..

Aileler oturur, barış yemekleri yenir 2 ölünün ardından. Ve o katiller de  hayatlarına kaldıkları yerden devam ederler.Böyle bir gerçeğin içinde yaşıyoruz. Biz bu sisteme karşıyız ve kırmak istiyoruz. Biz burada yaşayan gençlerin artık yok yere bu kadar kolay bir şekilde öldürülmesini istemiyoruz.

Ben kardeşimin yasını bile tutamıyorum.

Her an ne olacak kaygısı içindeyim. En iyi ihtimalle katil olacak benim kardeşlerim, kötüsünü düşünmek bile istemiyorum. Bir kayıp verdik biz, bir başka kardeşimin de katil olmasını istemiyorum. Ama burada hiçbir sistem işlemiyor! Tek bir isleyen sistem var: feodal yapı. Biz bunu kabul etmiyoruz!

77 gündür sorumluluklarını yerine getirsinler diye, çalmadık kapı bırakmadık.

İşlerini yapsınlar diye makamlara mevkilere yalvarıyoruz. Yapmıyorlar.

77 gündür nefes bile alamıyoruz. Kendinizi benim yerime koyun bir kez. Kardeşinizi biri yok yere öldürüyor ve kendisine oturmak için yeni bir ev yapıyor. Siz bunu görüyorsunuz, sürekli ondan haber alıyorsunuz, boğluluyor insan.

Adalet mi bu?

Nerede bu adalet?

Susup oturalım mı ?

Katil mi olalım biz de?

Biz 77 gündür yaşamıyoruz! Biz hiçbir şey yapamıyoruz. O katil sadece Sidar’ı öldürmedi, onunla birlikte bütün ailemi de öldürdü!

Biz mi suç işledik?

Nasil oluyor bu?

Bir insani öldürüp sonra hiç bir şey olmamış gibi hayatına devam edebiliyor? Nerede bu hak hukuk? Buradaki düzen bu.

Katil ev yapıyor. Elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Ve hiç kimse buna dur demiyor ?

Ne burada yaşayanlar ne de yetkililer!

Uyuşturucu baronu, bir çok suçtan sabıkalı, darp, adam yaralama herşey var.

Emniyetin etkisiz kalmasinin altında yatan sebep ne? Bu adamin yapmış oldugu iş mi?

Neden bu katili koruyor, bulmamak için çabalıyor? Neden bu katili görmezden gelip benim ailemin her hareketini izliyor?

Suçlu biz miyiz ki, sivil polisler tarafından takip ediliyoruz, arabalarımızın önü kesiliyor? Suçlu bizmişiz gibi mumamele yapılıyor?

Suçlu olan Y.G.

Ve ona dokunulmuyor. Neden?

Sidar’ın tek bir suçu vardı, o yolda o cani Y.G. ile karşılaştı diye öldürüldü Sidar. Sidar’ın şanssızlığı suç mu olmuş?

Benim kardeşim 23’üne yeni girmişti, hiç kimseye zararı olmadı, hiçbir suçu da yoktu.

Günahsızdı benim kardeşim, birçok hayali vardı, gelecek planları, yapmak istedikleri , gezecek ülkeleri, okuyacakti daha, bir zaman sonra evlenecekti, belki çocukları olacaktı.

Babam Sidar için dediği tek bir şeyde ağlıyor. Sidar, bari evlenseydin senden bir yadigar  kalsaydi bana… Kuru bir ağaç gibi gitti benim Sidar’ım …. Meyvesiz …

Siz bir Baba’nın ağlamasının ne demek olduğunu biliyor musunuz? Ben onun ağladığını görmemek icin yanında oturamıyorum..

Biz annemizi kaybettik, 7 sene oldu, daha annemizin fotoğraflarına bakamayan çocuklardık. Bugün Sidar’ın fotoğraflarına bakamadan, videolarını izleyemeden paylaşım yapıyoruz..

77 gün oldu, Adalet nerede ?

Sidar’ın gidişi bu çürümüş şehre çok şey getirsin. Adalet, hak, hukuk, vicdan getirsin.

Ülke olarak adaletten yoksunuz, farkındayız ama bu şehir çürümüş, doğrudan bi haber yaşıyor.

77 gün oldu.

Adalet gelmedi. Getirene kadar durmayacağız. Bu şehir de bunu görecek.

Görecekler. İnsan öldürmekten korkmayan katiller, katil olmaktan korkmayanlar, ceza almaktan korksunlar!

Y.G. Tutuklansın!

Sidar İçin Adalet İstiyoruz!"

YORUM EKLE
YORUMLAR
Müslüm
Müslüm - 4 yıl Önce

devlet Siverege ugramaz, orada devlet cok kücük bireyler tarafindan temsil edilir.. ondan dolayi ADALET gelmez Sivereke

Mehmet çiftel
Mehmet çiftel - 4 yıl Önce

Ne adaleti ve Siverek'te adaletmi var parası ve gücü olan herkesi öldürebilir

Mehmet
Mehmet @Mehmet çiftel - 4 yıl Önce

Parası ve gücü olan herkesi öldürebileceğini düşünüyor ve yapıyor siverekte devlet bu tutumu bırakmalı hatta emniyette ve jandarmada çürükleri temizlemeli

Adaletin yok
Adaletin yok - 4 yıl Önce

Bu haber sitesi çok babayigit ve çok cesurlar, alkışlıyorum sizi.Sidarin ailesi okuyorsa şunu söylemek istiyorum. Başınız sağolsun, Allah sabır versin çok zor bir durum. Siverek haber elinden geleni yapıyor hakketen hakkını yememek lazım,,daha büyük medyalara özellikle fox haber(fatih portakal),Atv, kanal D ,cnnturk ulaşın bunlara ki türkiye bu vahşiliği görsün, kamuoyu oluşsun adalet malesef ozaman yerini bulur.

Dimli
Dimli - 4 yıl Önce

Devlet ,bu katili acil yakalamalidir.

Ahali
Ahali - 4 yıl Önce

Adalet kör ve sağır olmamalı!!!

Hamza
Hamza - 4 yıl Önce

Yılmaz geyik katıl,uyuşturucu kaçakçısı,satıcısı ve boyle bir adam dışarda nerde bu devlet..Bu haber sitesi bunu gindeme getirdiği için sizin Allahiniza kurban olayim

SIRADAKİ HABER