Siverek’te aşı seferberliği devam ediyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yeni tip korona virüse karşı aşılama oranının arttırılması için toplantılar düzenlenmeye devam ediyor.

Siverek’te aşı seferberliği devam ediyor

Şanlıurfa Vali Yardımcısı ve Siverek Kaymakam Vekili Mustafa Akın ve Siverek Devlet hastanesi Başhekim Yardımcısı, Siverek ilçe sağlık Müdürü Vekili Dr. Deniz Bayer merkez ve kırsal mahallelerin muhtarları ile Siverek Mehmetçik İlkokulunun konferans salonunda bir araya geldi. Korona virüs salgınıyla mücadelede en etkili yöntemin aşı olduğunu belirterek, tüm Sivereklileri aşı olmaya çağıran Mustafa Akın toplum arasında önemine de değindi.

Toplantıda muhtarların aşıya teşvik edilmesi ele alındı.

Akın, toplantıda aşılama oranının düşük olduğuna değinip aşılama oranının yükseltilmesi için istişarede bulundu. Siverek Kaymakam Vekili Mustafa Akından sonra Siverek Başhekim Yardımcısı Deniz Bayer muhtarlara hastanede yatan korona virüs vakaları hakkında bilgi verdi.

Siverek hastanesi başhekim yardımcısı Deniz Bayer; “Siverek şuan en yüksek vakalarını görüyor. Yoğun bakım ünitesinde yatan hastalarımız giderek çoğalıp ve yoğun bakım ünitesinde yatan birçok hastalarımız da aşısız, aşısını olan bir tane hastamız ise korona virüsü kolay bir şekilde atlatıyor” ifadelerini kullandı. Siverek Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Deniz Bayer muhtarlarının sorularına cevap verip aşılama ile ilgili akıllarda ki soru işaretlerini de giderdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2021, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER