Şanlıurfa’da DEAŞ ve EL KAİDE operasyonu 3 şahıs tutuklandı!

Şanlıurfa’da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün, Şanlıurfa MİT Bölge Daire Başkanlığı ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak yapmış olduğu operasyonda 5 şüpheli tutuklandı.

DEAŞ ve EL KAİDE/HAD silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesine yönelik olarak sürdürülen çalışmalar neticesinde;

Haklarında Irak ve Suriye ülkelerinde DEAŞ ve EL KAİDE/HAD silahlı terör örgütü içerisinde -sözde- sorumlu, -sözde- savaşçı ve -sözde- güvenlik ofisinde görev alarak faaliyet gösterdikleri şeklinde haklarında bilgiler bulunan Suriye uyruklu (5) şüpheli şahıs İl Merkezi ve Akçakale ilçesinde yapılan eş zamanlı operasyon ile yakalanarak gözaltına alındı.

Şüpheli şahıslar haklarında düzenlenen tahkikat evrakları ile birlikte Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş, DEAŞ terör örgütü üye olma suçundan işlem yapılan (2) şahıs Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakıldı.

EL KAİDE/HAD terör örgütü üye olma suçundan işlem yapılan (3) şahıs ise tutuklanarak Hilvan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2021, 18:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER