Saklı Cennet Takoran Vadisinde doğa yürüyüşü

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Saklı Cennet olarak bilinen Takoran vadisinde doğa yürüyüşü düzenlendi.

Saklı Cennet Takoran Vadisinde doğa yürüyüşü

Fırat Gezginler Kulübü ile Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü işbirliğiyle 80 sporcunun katılımıyla saklı cennet olarak bilinen Takoran Vadisi ile Desman kanyonu arasında 5 kilometrelik doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.


Düzenlenen doğa yürüyüşüne Siverek İlçe Kaymakamı Aziz Gölbaşı, Diyarbakır ile Siverek’te bulunan doğaseverler katıldı.
Takoran kırsal mahallesinden başlayan doğa yürüyüşü 5 kilometrelik Desman Kanyonlarında son buldu. Doğaseverler kanyonlarda ve Takoran kırsalında Fırat havzasının birleşmesiyle oluşan muhteşem doğanın fotoğraflarını çekti.


Doğa yürüyüşüyle Takoran vadisi ile Fırat nehrinin güzelliğine şahit olduğunu belirten Siverek Kaymakamı Aziz Gölbaşı şunları kaydetti: ‘’Sonbaharın son demlerinde tabiat kışa hazırlanırken Kasım’ın güzel renklerini Takoran vadisinde görmek istedik, bu vesileyle Fırat gezginler kulübü çevre illerinde katılımıyla bir doğa yürüyüşü planlanmıştı, seve seve doğa yürüyüşüne katılarak Takoran vadisinin güzelliğine şahit olduk. Fırat nehrinin doğayla buluştuğu bu güzel yerde ve bu ayda burada olmak ayrı bir güzellik imkânı olan herkesin gelmesini bekliyorum. Bu güzelliği yaşamalarını bekliyorum, doğayla bütünleşmek bu güzellikleri yaşamak için herkesi davet ediyorum’’ dedi.
GÖLBAŞI: TAKORAN VADİSİNİ DAHA DA ZENGİNLEŞTİREREK TURİZME KAZANDIRACAĞIZ


Şanlıurfa, Adıyaman ve Nemrut üçgenin ayrı bir güzergâh olarak buranında seçilme talebinde bulunduklarını söyleyen Kaymakam Aziz Gölbaşı şunları söyledi. ‘’Böyle bir girişimlerimiz var malumunuz Göbeklitepe’den sonra Takoran’a ayrı bir ilgi oldu, bölgede bulunan Nissibi köprüsü üzerinde Nemrutta geçmek mümkün, bu güzergâhı kullanırken turizmin buraya da kayması amacıyla bir takım girişimlerimiz var. Takoran vadisini köyünü turizme kazandırmak istiyoruz. Saklı cennet olan vadimizin alt yapısı var, biz bunu biraz daha zenginleştireceğiz buradaki turizm destinasyonunu güçlendirmeye çalışıyoruz, yani Nemrut, Urfa ve Takoran vadisini bir turizm destinasyonu olarak pazarlamayı düşünüyoruz. Bölgenin de turizm açısında her şeyi hak ettiğini düşünüyorum’’ diye konuştu.


-5 KİLOMETRELİK DOĞA YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDİK
Doğanın tüm güzelliğini taşıyan Kasım ayında doğa yürüyüşü düzenlediklerini belirten Fırat Gezginler Kulübü Başkanı Ferit Akçalı şunları kaydetti: ‘’Kardeş kulübümüz olan Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü ile birlikte Diyarbakır ve ilçemizden katılan sporcularımızla birlikte Takoran vadisinden başlayarak sinema oyuncusu Yılmaz Güney’in köyü olan Desman köyünde bulunan kanyonlara kadar 5 kilometrelik bir doğa yürüyüşü düzenledik. Katılım gösteren Kaymakamımız ve doğaseverlere çok teşekkür ediyorum, bölgenin tanıtımı için bu tür sportif etkinliklerimizi sürdüreceğiz’’ dedi.


-TAKORAN’I İLK DEFA GÖRDÜM
İlk defa Takoran vadisinde doğa yürüyüşüne katılan Murat Ceylan şunları kaydetti: ‘’Takoran vadisini ilk defa görme imkânım oldu, çok güzel muhteşem ötesi bir doğaya sahip bu alanların turizme kazandırılması lazım, doğa ile iç içe olmak için herkesin buraları görmesi gerekiyor’’ diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2021, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER