Müdürlüğe siyah çelenk bırakarak protesto ettiler

2016 yılında Ensar Vakfı’nın yurdunda çocuklara cinsel istismar suçlarından hapis cezasına çarptırılan öğretmenle fotoğrafı bulunan Asım Sultanoğlu’nun Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanmasına bir tepki de Emek ve Demokrasi Platformu’ndan geldi. Platform üyeleri atamayı müdürlük önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti.

Müdürlüğe siyah çelenk bırakarak protesto ettiler

Karaman'da 2016 yılında Ensar Vakfı'nın yurdunda çocuklara cinsel istismar suçlamasından 508 yıl hapis cezasına çarptırılan öğretmenle fotoğrafı bulunan Asım Sultanoğlu'nun,   Şanlıurfa  İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasına tepkiler çığ gibi büyürken, atamaya bir tepki de Emek ve Demokrasi Platformu’ndan geldi.

Platform üyeleri, atamayı Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasının ardından Müdürlük önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti.

Açıklamayı platform adına Şanlıurfa Tabip Odası Yöneticisi Dr. Kemal Yüksekkaya yaptı.

Yüksekyayla, Asım Sultanoğlu’nun Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü atanmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

Çocuklara yönelik cinsel istismar davasında adı geçen Sultanoğlu’nun Bursa ve Kahramanmaraş illerine İl milli Eğitim Müdürü olmasına dair haberler de basına düşmüş, fakat gelen tepkiler üzerine bu atamalar iptal edilmiştir. İstismar suçlusu vakıfları savunan ve görevde ağır ihmali bulunan bir kamu görevlisi olan Asım Sultanoğlu’nun böylesi ağır bir suç karşısında hala göreve devam etmesinin hukuki gerekçesi nedir? Daha önce Bursa ve Kahramanmaraş’a İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmak istenen Asım Sultanoğlu’nun atamasından neden vazgeçilmiştir? İki ile yapılan atamalar iptal edilmesine rağmen hangi gerekçe ile Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanmıştır?

"ATAMANIN İPTAL EDİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Urfa Emek ve Demokrasi platformu olarak atamanın iptal edilmesi gerektiğini belirten Yüksekyayla,  “Öğretmen, Okul ve derslik sayısının yetersizliği; mevsimlik tarım işçiliği, çocuk işçiliği, anadilde eğitim problemi, mülteci çocukların eğitime katılımı, kız çocuklarının eğitime devam edememesi gibi birçok eğitim probleminin olduğu, merkezi sınavlarda başarısı düşük olan ilimize yapılan atamayı doğru bulmuyoruz ve Urfa Emek ve Demokrasi platformu olarak derhal iptal edilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER