Araç sahipleri 2024’te Ek MTV ödeyecek mi?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, son dönemlerde sık sık medyaya yansıyan "2024 yılında ikinci bir ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınacak" iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Ek MTV alınacak mı? işte cevabı...

Araç sahipleri 2024’te Ek MTV ödeyecek mi?

Son zamanlarda 2024 yılında bir ek MTV daha alınacağı iddiası sık sık gündeme gelirken bu konuyla ilgili net bir açıklama geldi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı haber siteleri aracılığıyla yayılan "2024 yılında ikinci bir ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınacak" iddialarına cevap verdi.

"GERÇEĞİ YANSITMIYOR"


Kurumdan yapılan açıklamada bahse konu iddiaların gerçeği yansıtmadığı  belirtildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında yer alan, “2024 yılında ikinci bir ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınacak” iddiası doğru değildir.

İddia edilenin aksine Hazine ve Maliye Bakanlığının böyle bir çalışması bulunmamaktadır.

Resmi kurum ve yetkililerin dışında yapılan manipülatif açıklamalara itibar etmeyiniz” ifadeleri kullanıldı.

MTV NEDİR?

Motorlu taşıtlar vergisi, Karayolları Trafik Kanunu'na göre trafik şube veya bürolarına kayıt ve tescil edilmiş bulunan motorlu kara taşıtları; Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne kayıt ve tescil edilmiş olan uçak ve helikopterler, liman veya belediye siciline kayıt ve tescil edilmiş olan motorlu deniz taşıtlarının tabi olduğu vergilendirmedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER