Darp olayını çekmek isteyen İLKHA muhabiri engellendi

Görevini yapmaya çalışan İLKHA muhabirlerinin görüntü çekmesi engellendi.

Darp olayını çekmek isteyen İLKHA muhabiri engellendi

Şanlıurfa'da bir şahsın hırsızlık yaptığı iddiasıyla darp edilmesi olayını takip eden İLKHA muhabirleri, market yetkilileri tarafından tehdit edilerek görevlerini yapmaları engellendi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün üzerinden daha birkaç gün geçmeden kamuoyunu bilgilendirme amacıyla çok zor şartlarda görevini yapmaya çalışan gazetecilere yönelik saldırılar da devam ediyor.

Daha dün hastane önünde Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabiri görevi başındayken darp edilmesinin ardından, şimdi de İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabirleri görevini yaparken tehdit ve engellemelerle karşılaştı.

Olay, Bahçelievler Mimar Sinan Mahallesinde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, Tarım Kredi Kooperatifi Marketinde hırsızlık yaptığı öne sürülen bir şüpheli market yetkilileri tarafından darp edilerek kafası yarıldı. Olayın sokağa taşması üzerine mahalleli olay yerine toplandı. Kalabalığı gören İLKHA Muhabirleri M.Y.A ve A.E., yaşananları haber yapmak üzere olay yerine gitti.

Muhabirler görüntü aldıkları sırada hiç beklemedikleri tepkiyle karşılaştı. Kendisini Tarım Kredi Kooperatifi Marketi Mimar Sinan Şubesi yetkilisi olarak tanıtan bir şahıs, muhabirleri mahkemeyle tehdit ederek haber yapmalarını engelledi.

Hırsızlık iddiasıyla yakaladığı şahsı polise teslim etmesi gerektiği halde bunu yapmayıp şahsı darp eden şahsın, muhabirlerin üzerine 'siz savcı mısınız?' diyerek yürümesi dikkat çekti.

Kamera kaydında, "Görüntüleri medyada görürsem savcılığa veririm" şeklinde tehdit eden yetkilinin muhabirlerin üzerine yürüyüp haber yapmalarını engellemeye çalıştığı görüldü. Muhabirlerin tüm bu yaşadıkları ise kameralara yansıdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER