EĞİTİM-SEN’DEN BASIN AÇIKLAMASI

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından okul bilgisayarlarından sendikamız Eğitim Sen’in internet sitesine girişini yasakladı

EĞİTİM-SEN’DEN BASIN AÇIKLAMASI

‘EĞİTİM SEN’İ YASAKLAMAK ‘HİTLER’ ZİHNİYETİDİR’

                MİLLİEğitim Bakanlığı (MEB) tarafından okul bilgisayarlarından sendikamız EğitimSen’in internet sitesine girişini yasakladı. On binlerce eğitim emekçisininörgütlü bulunduğu Eğitim Sen’in sitesine artık okul bilgisayarlarından erişim sağlanamayacak.Siverek Eğitim Sen adına açıklama yapan Örgütlenme Sekreteri Mehmet Yücel,yapılan bu yasaklamayı ‘Hitler zihniyeti’ olarak değerlendirdi.

                MEB,4+ 4+ 4 sistemine karşı çıktığı için PKK’li olmakla suçladığı Eğitim- Sen’insitesine okul bilgisayarlarından erişimi engelledi. Okul bilgisayarındanEğitim- Sen’in internet sitesine girildiğinde “hizmet içi eğitim toplantılarındasendika üyesi öğretmenlerin protestosu” haberlerine tıklandığında, “Bu siteyeerişim sakıncalı içeriğinden dolayı, MEB isteğiyle Türk Telekom A.Ş. tarafındanengellenmiştir” ibaresiyle karşılaşılıyor.

                Konuyailişkin açıklama yapan Siverek Eğitim- Sen Örgütlenme Sekreteri Mehmet Yücel,“yasaklamanın tek sebebi var. O da Bakan Dinçer’in yanıltıcı, tek taraflı,açıklamalarına karşı yaptığımız itirazlardır” dedi. Eğitim Sen’in 4+ 4+ 4eğitim sistemine ilişkin yaptığı eylem, miting ve yerel çalışmaları hatırlatanYücel, Bakan Dinçer’in görselleri ve internet erişimini yasaklamakla,“eğitimcileri Eğitim Sen’den uzaklaştırabileceğini sandığını ifade etti. Yücel,Bakan Dinçer’e “sanal alanda yayınlarımızı kısıtlasanız da, biz çıkarttığımız,dağıttığımız yayınlarımızla, itirazlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.AKP hükümetinin ve Bakan Dinçer’in kendisi gibi düşünmeyenleri susturmanın yoluolarak bu yöntemleri kullandığını ifade eden Yücel, eğitimcilerin sadece sanalalanda mücadele etmediklerini söyledi. Yasaklamaya ilişkin “Hitlerzihniyetinden başka bir şey değildir” diyen Yücel,  tüm yasaklamalara rağmen mücadelelerinisürdüreceklerini ifade etti. 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER