HDP'liler Siverek'i Uyutmadı

HDP'liler Siverek'i Uyutmadı

HDP'liler Siverek'i Uyutmadı

Şanlıurfa'nın Siverekilçesinde  seçim  kutlamaların da gergin anlar yaşandı.


   HDPilçe teşkilatı tarafından organize edilen kutlama etkinlikleri ilçenin Cumhuriyetmeydanında akşam saatlerinden itibaren başladı.


   Alana gelen yaklaşık 15 bin kişi davul zurnaeşliğinde halay çekerek eğlendi. Pkk ve Türk bayraklarının sallandığı alandauzun süre havai fişekler patlatıldı.


AMPULU PATLATTINIZ.


   Partisininkutlama etkinliğine katılan  HDP Şanlıurfamilletvekili İbrahim Ayhan yaptığı konuşmada şöyle dedi. "  O'nun büyük çabası ve büyük fedakarlığısonucunda biz bugün başı dik, onurlu bir şekilde yaşıyoruz,  bu gün Türkiye'de barışı kardeşliği ve huzurusavuna biliyorsak barışın mimarı sayın Abdullah Öcalan sayesindedir, bu zaferiSayın Öcalan'a armağan ediyoruz, biliyorum çok coşkulu sunuz sadece bur da olandeğil, şu anda Siverek dışında olan tüm kardeşlerimizle aynı coşku ve sevinciyaşıyorlar, avrupa da olan, metropoller de olan ve dağda olan Siverek'likardeşlerimize bin selam diyoruz,  sizinbu başarınızla birlikte zindanlarda olan arkadaşlarımızda dağda olanyoldaşlarımız da hep birlikte yanımızda olurlar, Kürdistan'da AKP tabela partisioldu artık ampulleri patlattınız" dedi.


GERGİN ANLAR YAŞANDI.


  İbrahim Ayhan'ın konuşmasının ardından geceyarısına kadar devam eden eğlencenin dağılışı sırasında bazı partililer  güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekiplerine torpido attı. Çevik kuvvet ekiplerinin arasında patlayan torpidolara tepkigösteren bazı partililer kol kola girerek polis ve partililer arasına insanzinciri çekti,  yaşanan gerginliğin ardından ilçede sloganlar eşliğinde yürüyüşegeçen HDP'liler gece boyu uzun araç konvoyları ile ilçe merkezinde tur attı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER