İşçiler Basın Açıklaması Yaptı Toplu Viziteye Çıktı

İşçiler Basın Açıklaması Yaptı Toplu Viziteye Çıktı

İşçiler Basın Açıklaması Yaptı Toplu Viziteye Çıktı

ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesinde Karayolları bölge müdürlüğüne bağlı Siverek 96. Şube şefliğinde çalışan 52 taşeron işçi kadro talebiyle sabah iş yerinde basın açıklaması yaptı vizite eylemi yaparak işe gelmeme kararı aldı.

 

   İşçiler sabah işbaşı yapmayarak ilçenin eski ofis mahallesi  Diyarbakır yolu üzerinde bulunan 96. Şubeşefliği girişinde toplandı.

 

    İşçiler adınabasın açıklamasını okuyan Yol İş sendikası İş yeri baş temsilcisi Ali Dusakyaptığı açıklamada özetle şunları kaydetti” Sendikamızı örgütlü bulunduğukarayolları genel müdürlüğünde çalışan taşeron işçi sayısı kadrolu işçi sayısınıgeçerek 10 bini üzerine çıkmıştır.Karayollarında çalışan taşeron işçiler sendikayaüyelikleri yapılmış Mahkemeler bu işçilerin işe başladıkları tarihten itibarenasıl iş verenin Karayolları genel müdürlüğü olduğuna dair karar vermiş Yargıtay9 Hukuk dairesi de mahkemelerin verdiği kararı onaylamıştır yargı kararları çokaçık ve net ortadayken iki yılı aşkın süredir Çalışma ve Sosyal GüvenlikBakanlığı tarafından ötelenmekte ve uygulanmamaktadır bütün sektörlerde olduğugibi karayolları işçileri de bu kölelik düzeninden kurtulmak güvence altındaçalışmak ve yargı kararının uygulanmasın ve kadro verilmesini bekliyor.Umarızki  yetkililer,ilimizMilletvekilleri  bu sese  kulak verip  yargı bağımsızlığına  ve demokrasini  tesisine yardımcı  olmak amacıyla  bu sorunu çözülmesine  katkı sunarlar,amacımız  sorun yaratmak değildemokratik  yollarla  sorunları çözme niyetindeyiz” dedi.

 

     Basınaçıklamasının ardından alkışlı protesto yapan işçiler daha sonra toplucaviziteye çıkarak bugün işe gitmediler.

 

Haber : Mehmet SEZGİN

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER