Siverek Eğitim-Sen'de Kadın Başkan Dönemi

Siverek Eğitim - Sen Temsilciliği 4.olağan kongresini Tarihi Cıncıklı Hamam'da yaptı.

Siverek Eğitim-Sen'de Kadın Başkan Dönemi
Siverek Eğitim - Sen Temsilciliği 4.olağan kongresini Tarihi Cıncıklı Hamam'da yaptı. Kongreye Eğitimsen üyeleri, BDP ilçe yöneticileri ve belediye başkan aday adayları konuk olarak katıldı. Genel kurul divan kurulunun oluşturmasıyla başladı. Divana verilen önerge ile Ali Uyan B. Berzan Balpetek ve Ayfer Avcı divan üyelerine seçildi.

     Genel kurul saygı duruşu ve gündem maddelerinin okunmasından sonra Eğitimsen Siverek temsilcisi Abdülkadir Kak'ın konuşmasıyla devam etti. Üç yıllık çalışma dönemini geride bırakarak yeni bir döneme girdiklerini söyleyerek geride bıraktığımız daha önceki dönemlerde de olduğu gibi Eğitim-Sen'in tüzük program ve ilkeleri doğrultunda üyeleri ile faaliyet gösterdiklerini, Bu süreçte genelde kamu emekçilerinin özel olarak da eğitim emekçilerini yakından ilgilendiren emek demokrasi ve insan haklarına yönelik haksız uygulamalarla karşı karşıya kaldığını vurgulayan Kak "Çalışma yaşamının emekçilerin aleyhine bozulması girişimlerine ve sermayenin uygulamaya koyduğu emek düşmanı politikaların uygulayıcısı AKP iktidarının ekonomik ve sosyal politikalarına, halkın eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik alanındaki kazanımlarını ellerinden alan düzenlemelere, eğitimin ticarileştirilmesine, 4+4+4 düzenlemesiyle eğitimin yeniden yapılandırılmasına, eğitimde ırkçı gerici kadrolaşmaya, karşı dururken, bilimsel, demokratik ve ana dilinde eğitim perspektifiyle önemli çalışmalar yürüttüğümüz inancını taşımaktayız" dedi.

     Eğitim - Sen Örgütlenme Sekreteri Mehmet Yücel ise konuşmasında "Nitelikli ve mücadeleci bir sendikanın üyeleri olduğu belirterek sermaye politikalarına karşı durmak için eğitim emekçilerini mutlaka sendika ile buluşturmak zorunda olduğunu vurguladı. Kongre süreçlerini sermaye saldırılarına yanıt teşkil edecek ve karşılayacak niteliğe büründürmek gerektiğini aktaran Yücel "Bu tarihsel sorumlulukla eğitim alanından başlayarak emek güçlerini ve içinde bulundukları durumu bilimsel, demokratik bir bakışla değerlendirerek işçi sınıfının politik deneylerinden yararlanarak, sendikal hak ve özgürlükler mücadelesini sınıf mücadelesi ile birleştirme çabasını ısrarla ve kararlılıkla yerine getirmeliyiz" dedi.

Kadın Ağırlık Yönetim

     Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Yapılan seçimde Mehmet Yücel, Aynur Özbadem, Hatice Deniz Aktaş, Belgin Gülben ve Sedat Gözyuman yönetim kurulu üyeliğini seçildi. Yeni seçilen Siverek Eğitimsen Yürütme Kurulu görev paylaşımını da yaptı. Yapılan görev paylaşımında Aynur Özbadem Baş temsilciliğe, Mehmet Yücel örgütlenme sekreterliğine, Hatice Deniz Aktaş kadın sekreterliğine, Belgin Gülben eğitim ve hukuk sekreterliğine, Sedat Gözyuman da mali sekreterliğine getirildi.


Haber Merkezi
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER